AK Parti İl Başkanı Güler, “Partimiz yerel seçimlere hazır” - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 10:45

AK Parti İl Başkanı Güler, “Partimiz yerel seçimlere hazır”

AK Parti İl Başkanı Güler,   “Partimiz yerel seçimlere hazır”
Son Güncelleme :

26 Ekim 2018 - 9:16

Bu Haber 10 kez okunmuştur.
reklam

AK Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, yerel seçimlere hazır olduklarını kaydetti. Başkan Güler yaptığı açıklamada, AK Parti teşkilatları olarak her zaman seçime hazır olduklarını ve bunu 24 Haziran seçimlerinde gösterdiklerini belirterek,“Kongremizi 1 Nisan’da yaptık ve 17 gün sonra da seçim kararı alındı.17 günlük bir teşkilat olarak çok hızlı bir şekilde organize olup koordinasyonu sağlayıp, 15 ilçe ve il teşkilatıyla, milletimizle beraber yola çıktık. Ve 24 Haziranı alnımızın akıyla başarılı bir teşkilat olarak atlattık. Bunun da meyvesini şöyle aldık. Seçimden sonra genel merkez tarafından 81 il içerisinde en disiplinli ve planlı teşkilat seçildik. ” ifadelerini kullandı.
Partilerinde aday belirlemede temayül yoklamaları yapıldığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu: “Bugüne kadar yerel seçimler için genel merkez yerel işler başkan yardımcımız geldi ve teşkilatlarda genel bir yoklama oldu. Büyükşehir belediyesinde, ilçelerde, kimi belediye başkanı görmek istiyorsunuz? gibi çalışmalar yapıldı. Önemli STK’larla görüşüldü. Kanaat önderleriyle istişareler yapıldı. Daha sonra Teşkilat Başkanımız Erkan Kandemir teşrif ettiler. Belediye meclis üyelerimiz, ilçe başkanlarımız ve belediye başkanlarımıza genel bir fotoğraf çekinmeye çalışıldı. Yine AR-GE’miz anket yöntemiyle hem ilçe hem de büyükşehir belediyelerinde hem de belediyelerimizin başarılarını ölçme noktasında çalışmalarını yapıyorlar. Bunun devamında Kasım ayının başında aday başvuruları başlayacak, aday başvurularından sonra genel merkezde mülakatlar yapılır. Yapılan genel araştırmalar üzerinde bir değerlendirmeler yapılır ve Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, millete dokunan, karşılığı olan ve gönül belediyeciliğini yapabilecek adaylar belirlenecekler. Yapılan değerlendirmeler sonucunca seçilen adayların, yine Cumhurbaşkanının ifadesiyle “AK partililiği tescil edilen” kişiler aday gösterilecek. “Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin mutlaka alınması gerektiğini vurgulayan Güler, “Allah’ın izniyle kazanacağız. Bugün baktığımız zaman burada, diri, canlı ve millete dokunan, milletin derdini kendi derdi olarak görüp çözme noktasında irade gösteren bir teşkilatımız var. Ve bunu sahada Hatay Büyükşehir Belediyesi bizde olmamasına rağmen bunu net olarak milletimizin teveccühü ile görüyoruz. Devletin milletle her gün buluştuğu yerin Hatay Büyükşehir Belediyesi var. Aynı zamanda da en önemli bütçeye sahip, Ancak devletin imkanlarını, gücünü ve kaynaklarının Büyükşehir Belediyesi tarafından milletle buluşmuyor.” Diye konuştu.
Milletin bu durumun farkında olduğunu anlatan Güler, “Milletin, mevcut Hatay Büyükşehir Belediyesi zihniyetinden kurtulmaya ihtiyacı var. Belediye başkanlığı bahane üretme yeri değildir. Belediye Başkanlığı, yapamadığı hizmetlerin sorumlusunu, suçunu başkalarına atma yeri değil, icra yeridir. İcra makamları icraatla mükelleftir. Bugün birçok mahalle arası yollar HBB sorumluluk alanında olmasına rağmen yapamadı, valilik yapıyor. Bizim ilçe belediyelerimiz yapıyor.” Değerlendirmesinde bulundu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.