Amik Ovası’na Hayat Verecek - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 07:50

Amik Ovası’na Hayat Verecek

Amik Ovası’na Hayat Verecek
Son Güncelleme :

24 Temmuz 2018 - 12:36

Bu Haber 13 kez okunmuştur.
reklam

Devlet Su İşleri (DSİ) Kahramanmaraş 20’nci Bölge Müdürü Sadullah Seven, bitiş tarihi 18 Kasım 2018 olarak açıklanan ve GAP’tan sonra Türkiye’nin en büyük sulama suyu projelerinden biri olan Hatay’daki Amik Ovası’na hayat verecek Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Projesi’nin zamanından önce tamamlanarak 31 Temmuz’da faaliyete geçirileceğini söyledi.
AK Parti Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Hacı Bayram Türkoğlu beraberinde AK Parti İl Başkanı İbrahim Güler ve İlçe belediye başkanlarıyla birlikte Gaziantep Nurdağı mevkisinde DSİ tarafından yürütülen ve Amik Ovası’nın sulama sorununu ortadan kaldıracak Orta Ceyhan Menzelet Kılavuzlu Projesi çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette hazır bulunan DSİ Kahramanmaraş 20’nci Bölge Müdürü Sadullah Seven, proje ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini kaydederek, yaklaşık 3 milyar liraya mal olan projede sona gelindiğini, projenin normal bitiş tarihinden yaklaşık 3 ay önce 31 Temmuz itibariyle Amik Ovası’na sulama suyu vermeye başlayacağını ifade etti. Kılavuzlu Barajı ve kanalları ile beraber, projenin toplam maliyetinin 3 milyar lirayı bulduğunu vurgulayan Seven, Bunu bitirdiğimiz zaman 1 milyon 60 bin dönüm alana sulama suyu vermiş olacağız. Amik Ovası’nda ise 460 bin dönümlük bir arazi suyla buluşacak dedi.
Ak Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman projenin GAP’tan sonra Türkiye’nin en büyük sulama projelerinden biri olduğunun altını çizerek, ‘100 kilometrelik bir kanaldan su gelerek Amik Ovası’nın hayali gerçekleşmiş olacak. Bu projeyle birlikte Amik Ovası’nda sulanmayan bir karış toprak bile kalmayacak. Biraz önce de ifade edildiği gibi 3 milyar yani eski parayla 3 katrilyona mal olan ve GAP’tan sonra Türkiye’nin en büyük sulama projelerinden bir tanesi. Hayırlı uğurlu olsun bütün Hatayımıza’ şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.