BAŞKAN SAVAŞ GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

27 Mart 2024 - 21:28

BAŞKAN SAVAŞ GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

BAŞKAN SAVAŞ GÜNDEME DAİR ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU
Son Güncelleme :

03 Ağustos 2020 - 16:17

Bu Haber 3 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz ekranlarında yayınlanan Yeni Bir Gün adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Başkan Savaş, programda gazetecilerin yönelttiği soruları yanıtlayarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HATSU Genel Müdürü Mehmet Çaparali’nin görevde ayrılacağı yönündeki söylentilere açıklık getirerek, “Mehmet Bey bayramdan sonra izne ayrılacak izni bittikten sonra emekliliğe ayrılacak. Başka bir arkadaşımız görevi devralacak. Mehmet Bey ile ilgili herhangi bir şikâyetimiz yok. Sorunlarla doğmuş bir HATSU’yu yönetmek konusunda işi zordu. Bu nedenle koştururken yoruldu. Taşlara maruz kaldı. Biz bu arkadaşımız biraz dinlensin istedik. Bazen haklı bazen haksız yere incitildi. Arkadaşımızın emekliliği zaten çoktan gelmişti” açıklamalarında bulundu.
HATAYSPOR’UN HOCASI YAKIN ZAMANDA AÇIKLANACAK
Hatayspor’un teknik direktör değişikliği konusunda da yöneltilen sorulara yanıt veren Başkan Savaş, “Artık futbol büyük bir endüstri. Bu endüstri içerisinde bilimi, teknolojiyi, yardımlaşmayı ve takım oyununu oynamayı başaranlar başarılı oluyor. Dünyada da bunları iyi kullanan insanlar başarılılar. Biz de yeni bir takımız. Ünlü teknik insanlar bizden teklif bekliyordu. Ama biz teknolojiden, bilimden, takımdaşlık ruhundan faydalanabilen, dünyada birçok futbol otoritesi ile çalışmış, aynı zamanda dünyayı bilen, çok dil bilen, bir teknik direktörle anlaşmayı tercih ettik. Tecrübeyi de burada kazanacak. Ömer Erdoğan resmi olarak henüz anlaşmasak da takımımızla birlikte çalışmaya başladı” dedi.
Hatayspor’un Süper Lig’de şehrin ileri gelenleri tarafından yalnız bırakılmamasını herkesten beklediklerini ifade ederek, takıma hem maddi hem de manevi desteklerin devam etmesi gerektiğinin altını çizdi.
İskenderun’un en az İkinci Lig’de bir takımı olması gerektiğine inandığını söyleyen Başkan Savaş, İskenderun ve Payas belediye başkanları ile bu konuyu görüştüğünü ifade etti.
“HATAYSPOR BİRGÜN BARCELONA İLE MAÇ YAPACAK”
Hatayspor’un Avrupa kupalarında mücadele edecek bir takım olacağını da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, birgün Hatayspor’un Barcelona ile maç yapacağına olan inancını yineledi.
Takıma transfer yapılıp yapılmayacağı ile ilgili yöneltilen sorulara da cevap veren Başkan Savaş, bordo-beyazlılara 7-8 takviye yapılacağını ve ilk sezonda hedefin ligi orta sıralarda tamamlamak olduğunu ifade etti.
HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MASAYA YATIRILDI
Başkan Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyespor Kulübü’ndeki yönetim kadrosunda yapılan değişiklikler hakkında da düşüncelerini paylaştı.
Yönetime 4 kadın ismin getirildiğini ifade eden Başkan Savaş, “Yönetim kadrosunda bazı değişikliklere gittik. Henüz görev dağılımını tam olarak yapmadık. Yakında netleşir” dedi.
Programın ilerleyen dakikalarında Hatay Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği ve geçireceği projeler konuşuldu.
Serinyol-Madenli yolunun Expo öncesi yapılacağını belirten Başkan Savaş, “Çevlik Arsuz yolu bizim projemizdi. Sayın Valimiz bizden o projenin raporlarını istedi. Yolu Hatay Valiliği tarafından yapıldı. Eksik kalan kısımlar var. Bizim yapmadığımız ve sorumluluk alanımızda olmayan yol hakkında konuşmam doğru olmaz. Sahiller sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen birçok hizmet yapıyoruz. Her yıl 15 Nisan-15 Kasım tarihleri arasında 95 kişiyle sahil ve deniz temizliği yapıyoruz. Çevlik Sahili’ne kuleler yerleştirerek cankurtaran hizmeti vermeye başladık” dedi.
HATAY’DAKİ VAKA SAYISINDA ARTIŞ VAR
Hatay’daki koronavirüs vaka sayılarında artış olduğunu belirten Başkan Savaş, “Üç ay öncesine göre sayıda artış var. Kilis ve Gaziantep gibi vaka sayısı yüksek yerlere gidip-gelen insanlarımız maalesef taşıyıcılık yapmış. Şehrimizde 10 gün önce yaklaşık 110 vaka vardı” diyerek Hatayspor’un şampiyonluk gösterileri sonrasına vaka artışının olmadığını ifade etti.
Altyapı ve üstyapı çalışmalarının yoğunluğundan dolayı sosyal ve kültürel alanlardaki çalışmalara çok fazla eğilemediklerini belirten Başkan Savaş, “HADO, Expo ve gastronomi alanında yaptıklarımız şehrimizin marka değerini yükseltmek içindi. Bu alanlar ekonomimize, ticaretimize ve turizmimize katkı sağlaması içindi. Hizmetlerimiz devam edecek” ifadelerini kullandı.
“KURULTAY ATMOSFERİ ÇOK İYİYDİ”
Başkan Savaş, CHP Kurultayı ile ilgili düşüncelerini de paylaştı. Kurultay’ın Türkiye için çok önemli olduğunu belirten Başkan Savaş, “Kurultay atmosferi çok iyiydi. Bu iyiliğin genel siyasete taşınması çok önemli. Bunun için de görev tanımlarının ve seçilecek isimlerin dikkatle belirlenmesi lazım. Bu süreç iyi yönetilirse iktidar oluruz” dedi.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kurultay’da verdiği mesajların çok net olduğunu da ifade eden Başkan Savaş, “Genel Başkanımızın açıkladığı madde ve tespitler çok önemliydi. Bunun önce partimizin il ve ilçe örgütlerinin yapması lazım. Sonra bizler de üzerimize düşeni yapmalıyız. Ve toplum her kesimine sirayet etmeliyiz. Pandemi sürecinde CHP’li belediyeler çok başarılı oldu. Toplumun her kesimine eşit bir şekilde ulaştık. Parti örgütlerinin de bunu yapması gerekir” dedi.
İl ve ilçe örgüt seçimlerine hiçbir zaman müdahale etmediğini bir kez daha yineleyen Başkan Savaş, PM üyeliği için de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na hiçbir ismi önermediğini belirtti.
“BEN DEĞİL BİZ DEMELİYİZ”
Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı maddelerin toplumda karşılığının olması için il ve ilçe örgütlerinin çok iyi çalışması gerektiğini belirten Başkan Savaş, “Parti örgütleri bu çalışmayı yapacak. Biz de hizmetlerimizi eşit ve adil yaparak onlara yardımcı olacağız. Ben değil biz demeliyiz” ifadelerini kullandı.
“GENÇLER FİKİRLERİNE ÖNEM VERİLMESİNİ İSTİYOR”
Başkan Savaş, Türkiye’deki genç kuşak hakkında da düşüncelerini paylaştı. Z kuşağının asi gibi göründüğünü ifade eden Başkan Savaş, “Gençler fikirlerine önem verilmesini istiyor. Dikkate alınmak istiyorlar. Hepsi birbirinden samimi. Tahmin ettiğimizden daha zekiler. Apolitik değiller. Fikirlerin dayatılmasından hoşlanmıyorlar” diyerek ağustos ayında gençlerle bir toplantı yapacağını ifade etti.
BAŞKAN SAVAŞ Z KUŞAĞINA DUYDUĞU SAMİMİYETİ DİLE GETİRDİ
Kadınların, gençlerin kimseye ve hiçbir güce karşı eğilip bükülmediğini ifade eden Başkan Savaş, “Şimdiki genç ve kadınlar özellikle bizim kuşağımızdaki bazı kişiler gibi belli bir güç karşısında eğilip bükülmüyor. Özgür ve özgün düşünüyorlar. Bize böyle cesur insanlar lazım. Fikirleri neyse cesurca söyleyip eleştirilmesi gereken şeyleri eleştiriyorlar” diyerek Z kuşağına duyduğu samimiyeti dile getirdi.
“PROJEMİZ BİRÇOK ŞEHRE ÖRNEK OLACAK”
Tarımsal kalkınmadaki amaçlarının üreticinin kazanması gerektiğini ifade eden Başkan Savaş, “Bu atılımı kooperatifler ve şirket aracılığıyla yapacağız. 52 kooperatifimiz var. Tarımı endüstriyle buluşturacağız. Amacımız üreticimizin kazanması ve kendi köyünü, toprağını terk etmemesi. Şirketi bayramdan sonra kuracağız. 2-3 yıl sonra bu projemiz birçok şehre örnek olacak. Yerel kalkınma modelini başlatıp herkese rol model olacağız” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.