BAŞKAN SAVAŞ, “MİLYONLUK PROJELER İLE HATAY’IN ALTYAPISI RAHATLIYOR” - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 10:03

BAŞKAN SAVAŞ, “MİLYONLUK PROJELER İLE HATAY’IN ALTYAPISI RAHATLIYOR”

BAŞKAN SAVAŞ, “MİLYONLUK PROJELER İLE HATAY’IN ALTYAPISI RAHATLIYOR”
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2017 - 8:46

Bu Haber 13 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, HRT Akdeniz TV’de Ali Yolcu’nun sunduğu “Demokrasi Bulvarı” adlı programın canlı yayın konuğu oldu. Başkan Savaş programda, Hatay’da yapılan tarihi projelerin yanı sıra ve HATSU tarafından yapılan dev yatırımlara değindi.
Kent genelinde yapılan içmesuyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve atıksu arıtma tesisi çalışmalarına değinen Başkan Savaş, 10 milyon 335 TL maliyeti olan Kırıkhan Atıksu Arıtma Tesisi’ni Ağustos ayında açacaklarını Kırıkhanlılara müjdeleyerek, 11 milyon 300 bin TL değerinde olan Reyhanlı Atıksu Arıtma Tesisi’ni de bu yıl içinde tamamlamayı planladıklarını ifade etti.
Atıksu Arıtma Tesisleri’nin Sayısı Artıyor
Geçtiğimiz ay geçici kabulü yapılan ve 7 milyon 917 milyon TL değerinde olan Erzin Atıksu Arıtma Tesisi’nin de tamamlandığını ve yakın zamanda açılışını yapacaklarını belirten Başkan Savaş, “Serinyol Atıksu Arıtma Tesisi maliyeti 7 milyon 86 bin TL bu yıl tamamlanmasını planlıyoruz. Yapımı tamamlanan Samandağ Atıksu Arıtma Tesisi var bir kısmını Samandağ belediyemiz başlattı gerisini biz bitirdik. Dörtyol’da aynı şekilde Atıksu Arıtma Tesisi yaptık. Dörtyol’da önceki başkanımız başlatmıştı biz bitirdik. Küçükdalyan-Narlıca Atıksu Arıtma Tesisi projesi bitti ihalesi de bitti. Hassa, Kumlu, Altınözü atıksu arıtma tesisi projelerimiz hazır durumda” dedi.
İçmesuyu ve Kanalizasyon Çalışmaları Tam Gaz Sürüyor
Hatay genelinde kanalizasyon ve içmesuyu çalışmalarının kapsamlı şekilde sürdüğüne dikkat çeken Başkan Savaş, 20 milyon TL değerinde Erzin İçmesuyu İnşaatı’nın yüzde 40’ının tamamlandığını, Belen İçmesuyu İnşaatı’nın da 2,5 aylık süre içerisinde tamamlanacağını kaydetti.
Yayladağı, Samandağ, Altınözü, Antakya, Hassa, Defne, Kırıkhan ve Payas ilçelerinde yapılan içmesuyu çalışmalarını aktaran Başkan Savaş, “Hatay’ın her noktasında içmesuyu şebekesi ve kanalizasyon çalışması yapıyoruz. 2014-2017 yılları arasında Hatay geneline toplamda 313 bin 737 metre kanalizasyon ile yağmursuyu hattı döşedik” dedi.
Su İletimi 160 Litreden 400 Litreye Çıktı
Geçtiğimiz yıllarda son 47 yılın en kurak yılını yaşadıklarını ve birçok kuyunun çöktüğünü hatırlatan Başkan Savaş, yeni kurulan bir belediye olduklarını ve bu durumun önüne geçmek için can siperle çalıştıklarını ifade ederek, önceden su kesintilerinin olduğu Odabaşı, Ürgenpaşa, Akasya, Emek, Aksaray, Cumhuriyet, Elektrik, Gazi, Esentepe, Esenlik Çekmece mahallelerinde artık sıkıntı yaşanmadığını aktardı.
Eskiden Serinyol Terfi Merkezi’nden saniyede 160-180 litre su geldiğini yeni döşenen Duktil borularla birlikte saniyede 400 litre su geldiğine dikkat çeken Başkan Savaş, gelişmiş olan Duktil boruların 400-500 yıl yaşayabilecek bir doru olduğunun da altını çizerek, Antakya ve Defne’nin içmesuyu hattı ile şebekesinin yenilendiğini aktardı.
BAŞKAN SAVAŞ, “MİLYONLUK PROJELER İLE HATAY’IN ALTYAPISI RAHATLIYOR” (6)BAŞKAN SAVAŞ, “MİLYONLUK PROJELER İLE HATAY’IN ALTYAPISI RAHATLIYOR” (4)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.