BAŞKAN SAVAŞ TGRT HABER KANALINA KONUK OLDU - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

28 Mart 2024 - 11:53

BAŞKAN SAVAŞ TGRT HABER KANALINA KONUK OLDU

BAŞKAN SAVAŞ TGRT HABER KANALINA KONUK OLDU
Son Güncelleme :

05 Mart 2019 - 9:38

Bu Haber 18 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, 3 Mart Pazar günü TGRT Haber kanalının canlı yayın konuğu oldu.
Kentin dünü, bugünü ve yarını hakkında önemli açıklamalarda bulunan Başkan Savaş, Hatay’ın 23 medeniyetin 13’üne ev sahipliği yaptığını ve ilkleri bünyesinde barındırdığını ifade etti.
Suriye’de yaşanan savaşın Hatay’a olumsuz etkisinin büyük olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Savaş, “Ticaret hacmimiz çok geriledi. 13-14 ülkeyle yaptığımız ihracat durma noktasına geldi. Ancak Suriyelilerle aramızda en ufak bir olumsuzluk yaşanmadı. Yaşadığımız sıkıntıları hep birlikte göğüslemeye çalıştık” dedi.
Yaşanılan bu sıkıntılardan birlikte çıkacaklarına inandıklarını belirten Lütfü Savaş, “Bunun için seçim kampanyamızda SARIL diyoruz. Ülkene, bayrağına, çiftçine, esnafına, doğaya… sarıl diyoruz. Bu sadece Hatay için değil ülkemiz için de geçerli. Daha müreffeh bir ülke istiyorsak tüm renklerimizle birbirimize sarılmalıyız” ifadelerini kullandı.
2014 yılında yapılan yerel seçimden zaferle ayrılmasının iki anahtarı olduğunu söyleyen HBB Başkanı, “O dönemde insanların bizi tercih etmesinin iki sebebi vardı: Huzura sağlayacağımız katkı ve herkese eşit hizmet götüreceğimize olan inanç. Şimdi de en büyük avantajımız bu. Hiçbir ayrım gözetmeden her bölgeye ihtiyacı olan hizmeti götürüyoruz. AKP’nin yüzde 82 oy aldığı Altınözü ilçemizin kanalizasyon, içme suyu sorununu biz çözdük. Yazın susuzluktan kavrulan 25 köyün bu sorununu tarihe gömdük. Köy yolları bizimle beton asfaltla tanıştı. Yeter ki insanlarımız bayrağımızın altında mutlu bir şekilde yaşasın. Yüzü Ankara’ya dönük olan, vatandaşlık görevini layıkıyla yerine getiren, Türk bayrağının altında mutlu olan herkes bizim baş tacımızdır” dedi.
Kendisini milliyetçi ve vatan sevdalısı olarak tanımlayan Lütfü Savaş, Hatay Büyükşehir Belediyesinin Afrin Operasyonu’nda üzerine düşeni yaptığını ve Mehmetçiklerin moralini yüksek tutmak için onlara her türlü morali verdiklerini sözlerine ekledi.
Yayının son bölümünde spor ile ilgili de düşüncelerini de paylaşan Lütfü Savaş, spora desteklerinin devam edeceğini belirtti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.