HBB’DEN ÖNEMLİ DUYURU - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 08:47

HBB’DEN ÖNEMLİ DUYURU

HBB’DEN ÖNEMLİ DUYURU
Son Güncelleme :

03 Mayıs 2019 - 9:47

Bu Haber 10 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB) Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Reyhanlı’da bu yıl artan yağış miktarına bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında ‘Karafatma’ olarak adlandırılan böceğin vatandaşlar tarafından zehirlenerek öldürülmemesi gerektiğini duyurdu.
“BÖCEK ZİRAİ MÜCADELEYE YARDIMCI BİR TÜR”
Daire başkanlığı yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Böcek hiçbir hastalık taşımıyor olup, aksine hastalık yapan başta ziraat zararlılarının yumurtasıyla beslenerek zirai mücadelede yardımcıdır. Akşam saatlerinde özellikle ışığa yönelerek evlerimize girebilen bu böceğin zehirle öldürülmemesi, sineklik ve benzeri şeylerle engellenmesi gerekmektedir. Bu böceğin 15-20 güne kadar kendiliğinden yer altına girmesi beklenmektedir. Vatandaşlarımıza önemle duyurulur” açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.