İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ ETKİNLİĞİ - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 14:13

İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ ETKİNLİĞİ

İSTANBUL’DA HATAY GÜNLERİ ETKİNLİĞİ
Son Güncelleme :

06 Ekim 2017 - 8:25

Bu Haber 15 kez okunmuştur.
reklam

Bu yıl 7.si düzenlenen İstanbul’da Hatay Günlerinin açılış töreni, üst düzey protokol ve halkın katılımıyla görkemli bir ortamda gerçekleşti. Hatay Valiliği, HBB, HATAYDER, HATİAB ve diğer katılımcılar organizasyonda tam not aldı
Hatay Valiliği himayesinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin desteğinde, Hatay Eğitim, Kültür, Tanıtım ve Dayanışma Derneği (HATAYDER), Hatay İşadamları ve Bürokratları Derneği (HATİAB) tarafından ortaklaşa düzenlenen 7. İstanbul’da Hatay Günleri etkinliği, yapılan açılış töreniyle start aldı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Danıştay Başsavcısı Halil Yılmaz, Valivekili Erol Özkan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, ilçe belediye başkanları, HATAYDER Başkanı Mustafa Kaçar, HATİAB Başkanı İbrahim Güder, Ankara Hataylılar Derneği Başkanı İhsan Aydeğer, HGC Başkanı Ahmet Yetişen, STK temsilcileri ile çok sayıda davetlinin katıldığı İstanbul’da Hatay Günleri Maltepe Fuar alanında yapıldı.
HBB Mehter Takımının verdiği konser gönülleri mest ederken Hasan Tahsin Bakan’ın sunuculuğunda saygı duruşu ve İstiklal Marşının hep birlikte okunmasının ardından açılış töreni başladı.
YAYMAN: TÜRKİYE’NİN HATAY’A İHTİYACI VAR
Kültür Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Hatay ilinin barış ve hoşgörüsüyle farklı bir il olduğuna dikkat çekerek “Türkiye’nin Hatay’a ihtiyacı var” dedi. Habibin Neccarı, Sen Piyeri, mozaik müzesi, tarihi dokusu, doğal güzelliğiyle Hatayın ilklerin şehri olduğunu ifade eden Yayman, ilimizin aynı zamanda kültür, medeniyet ve zengin mutfağıyla gastroloji şehri olduğunu belirtti.
Şimdi Hatay zamanıdır diyen Yayman; “Barış ve hoşgörü kenti Hatay’ın bu güzelliğini İstanbul’a ve ülkemize tanıtmaya yönelik bu etkinliğe emeği geçenleri tebrik ediyorum. Birlikte elele vermeliyiz. Sen, ben yok biz varız” dedi.
ÖZKAN: VALİLİK OLARAK ORGANİZASYONU ÖNEMSİYORUZ
Hatay Vali Yardımcısı Erol Özkan’da Hatay Valiliği olarak ilimizi tanıtan bu tür organizasyonları önemsediklerini belirterek her türlü katkıyı vermeye devam edeceklerini söyledi.
Hatay ilinin farklı bir olduğuna dikkat çeken Özkan, bu güzellikleri, yemek kültürünü ve ilimizin tanıtımı yapan bu etkinliğe Hatay Valiliği olarak tam destek verdiklerini belirtti.
SAVAŞ: HATAY, MEDENİYETLERİN BEŞİĞİDİR
HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş yaptığı konuşmada Hatay’ın sevgi, hoşgörü ve medeniyetlerin beşiği olduğunu kaydederek kentimizin birliği ve dayanışması için çaba gösterdiklerini söyledi.
HBB olarak bu organizasyona seve seve destek olduklarını ifade eden Başkan Savaş, emeği geçen herkese teşekkür etti ve bu etkinliğin hayırlara vesile olmasını temenni etti.
ŞANVERDİ: HATAY İLİNİN TANITIMI ÖNEMLİDİR
İlçe belediyeleri adına bir konuşma yapan Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, ilimizin daha çok tanıtımına ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek ilçe belediyeleri olarak bu tür organizasyonları önemsediklerini ve maddi-manevi destek vermeye devam edeceklerini belirtti. Bu organizasyonla Hatay’ın tanıtımına katkıda bulunduklarını söyleyen Şanverdi, bu vesileyle aynı zamanda İstanbul’daki Hataylılarla hasret giderdiklerinin altını çizdi.
KAÇAR: BİZ HATAY SEVDALISIYIZ
HATAYDER Başkanı Kaçar’da Biz Hatay sevdalısıyız diyerek 7 yılda bugünlere geldiklerini söyledi. Bu organizasyonda herkesin ortak emeği, çabası ve katkıları olduğunu ifade eden Kaçar; “Hatay ili tarihi özelliği, tabii güzelliği ve muhteşem mutfağıyla tanıtılması gereken önemli bir değerdir. Biz bu organizasyonla bu güzel cevheri İstanbul’da gözler önüne seriyoruz. Bizler gurbette sıla özlemi içindeyiz. Hatay, İstanbul’da popüler hale geldi” dedi.
GÜDER: HATAY, İKİNCİ İSTANBUL OLACAK
HATİAB Başkanı Güder, törende yaptığı konuşmada Hatay’ın ikinci İstanbul olacağını belirterek bu etkinliklerle ilimize gelecek turist sayısını arttıracağını belirtti. Emeği geçen herkese teşekkür eden Güder, bu tür tanıtımların Hatay ekonomisine katkılar sağlayacağına inandığını söyledi.
Fuar alanında Hatay ürünleri dışında ürün satılmamasına dikkat ettiklerini vurgulayan Güder, ziyaretçilerin memnun kalacağı bir organizasyon olacağını belirtti.
Şenköy Halk Oyunları ekibinin davul-zurna eşliğinde yöresel oyunlar sergilemesinin ardından protokol üyeleri tarafından İstanbul’da Hatay Günlerinin açılış kurdelesi kesildi. Protokol mensupları ve ziyaretçiler, 4 büyük çadırdan oluşan stant alanlarını gezerek incelemede bulundu.
Bu arada Kadıköy Meydanında 78 tepsiden oluşan künefe ikramı da en dikkat çeken etkinlik olarak dikkat çekti. İlk günün etkinliği Hatay Tanıtım Filmi, Kına Gecesi Ekibinin Hatay ezgileri konseri, plaket töreni ve kokteylle sona erdi.
22195771_1953678788211998_4162569610699081987_n
22196212_1953678834878660_4035878796760315014_n

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.