Özel Şahika Ortaokulu önemli bir başarıya imza attı - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

27 Mart 2024 - 16:33

Özel Şahika Ortaokulu önemli bir başarıya imza attı

Özel Şahika Ortaokulu önemli bir başarıya imza attı
Son Güncelleme :

21 Haziran 2019 - 9:33

Bu Haber 200 kez okunmuştur.
reklam

Reyhanlı ilçesinde, Özel Şahika Ortaokulu’nda, Fen Bilimleri ve Teknoloji dersinde öğretmenleri eşliğinde teleskop yapan öğrenciler önemli bir başarıya imza attı ve gökyüzü ile ‘Ay’ı inceleme fırsatı buldu.
Fen Bilimleri ve Teknoloji öğretmeni Gülay Nahırcı, ders kapsamında öğrencileri ile teleskop yaparak ayı incelemeye karar verdi. Teleskop yapımı için gerekli malzemeleri temin eden öğretmen Nahırcı ve öğrencileri, kısa bir zaman içerisinde teleskopu hazır hale getirdi. Daha sonra da okulun bahçesinde ‘Ay’ı incelemeye başladı.
Fen Bilimleri ve Teknoloji öğretmeni Nahırcı, 7. sınıf öğrencileri ile ders kapsamında karar verdikleri teleskop yapımını başarı ile tamamladıklarını söyleyerek, öğrencileri gökyüzünü ve ‘Ay’ı incelediklerini ve ilerleyen zamanda güneşi de inceleyeceklerini kaydetti.
Öğretmenleri eşliğinde, büyük dikkatle inceleme yapan öğrencilerden Barış Utkan Şanverdi, okulda aldıkları eğitim kapsamında yaptıkları teleskopla gökyüzünü ve Ay’ı daha yakından gördüklerini söyleyerek, “Gerçekten çok güzel bir görüntü. Aydaki girinti ve çıkıntıları, evreleri gördük ve daha iyi tanıma fırsatı bulduk. Kendi el emeğimizle yaptığımız için büyük haz aldık, bizim için manevi değeri büyüktür” dedi.
Yahya İlker Durmaz, Fen Bilimleri ve Teknoloji 7. sınıf öğrencileri olarak öğretmenleri ile birlikte yaptıkları teleskop sayesinde Ay’ı inceleme fırsatı bulduklarını belirterek gelecekte astronot olmayı hedeflediğini söyledi.

????????????????????????????????????


????????????????????????????????????


????????????????????????????????????

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.