VALİ ERCAN TOPACA’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

19 Nisan 2024 - 22:01

VALİ ERCAN TOPACA’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

VALİ ERCAN TOPACA’DAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI  KUTLAMA MESAJI
Son Güncelleme :

30 Ağustos 2016 - 14:37

Bu Haber 13 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Valisi Ercan Topaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Vali Topaca, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen yayılmacı güçlere karşı kadınıyla, çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaş ile ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı bir gün olarak tarihteki yerini almıştır.
26 Ağustos’ta başlayan ve 30 Ağustos 1922’de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Savaşı ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk milletinin tarihinden bu yana devam eden hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuru tüm dünyaya açıkça ilan edilmiştir.
Bu zafer; vatanımızı parçalamaya çalışan güçlere karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer, yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir.
Asırlarca devam eden şanlı bir mücadele sonucunda kazanılan vatan toprakları üzerinde, bağımsız ve onurlu bir şekilde var olabilmek için gösterilen üstün çaba, bugün de milletimizin ruhunda en canlı haliyle yaşayan manevi bir güçtür. Bu güç, son olarak 15 Temmuz’da yaşanan hain girişime karşı bir kez daha harekete geçmiş ve bütün dünyaya milli birlik ve kardeşlik şeklinde gösterilmiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, liderine inanmış bir milletin el birliği ile ebedileştirdikleri tarihi bir destan olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94. yıl dönümünü kutluyor, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle, kahraman gazilerimizi saygıyla anıyorum.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.