Hatay’ın tek çıkışı var! - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

13 Aralık 2024 - 08:59

Hatay’ın tek çıkışı var!

Hatay’ın tek çıkışı var!
Son Güncelleme :

05 Haziran 2023 - 17:19

Bu Haber 0 kez okunmuştur.
reklam

Hatay, Türkiye’nin Akdeniz Bölgesi’nde, Akdeniz’in doğu ucunda kıyıları olan bir il olduğu gibi Türkiye’nin en önemli eski yerleşim yerlerinden biridir.
Ne yazık ki, kentin merkezine araçla ulaşım, tek giriş ve çıkıştan sağlanıyor..
Belen Geçidi, Adana’yı Hatay’a bağlayan karayolu üzerinde bulunuyor. Geçit, İskenderun ilçesini geçtikten hemen sonra başlıyor.
Samandağ, Yayladağı, Kırıkhan, Reyhanlı, Hassa, Kumlu, Defne ve Antakya’dan aracınızdan şehirden çıkmak istiyorsanız, Belen ilçesi sınırları içerisinden geçmeniz gerekiyor,.
Karayolu ile başka güzergahınız bulunmuyor!
Hem de meşakkatli bir yolculuk yapmaya mecbur bırakılıyorsunuz!
Kıcı mevkisinin dik ve keskin virajlarını tırmanarak tehlikeli yolculuğa hazırlıklı olacaksınız!.
Uzmanlar, “bu coğrafyaya uygun iyileştirmeler yapılabilir” diye konuşsa da bugüne kadar atılan somut adımlar siyasi tercihler üzerine yerine getirilmedi.
2000’li yıllarda DSP-ANAP-MHP Koalisyon hükümeti döneminde Ulaştırma Bakanlığını elinde bulunduran MHP, Adana-İskenderun Otoban yolunun Topboğazına kadar gelmesine engel olarak siyasi bir karara imza atmıştı.
Belen’de birinci parti olmanın avantajını koruma uğruna Hatay’ın ulaşımına adeta hançer sapladıklarının farkına varamadılar!
İskenderun’da noktalanan otoban yolu Topboğazına kadar gelmiş olsaydı, Hatay’ın çıkış yolu bu kadar riskli ve ‘ölüm yolu’ olarak anılmayacaktı..
Gün geçmiyor ki, freni patlayan TIR ve kamyonların sebep olduğu trafik kazaları ve bu kazalarda bugüne kadar yüzlerce belki de binlerce insan hayatını kaybetti ya da sakat kaldı.
Bu kadar keskin virajlı yol ile kentten çıkmanız da yetmiyor, Belen noktasında uzun kuyruklar oluşarak, saatlerce beklemek zorunda da kalıyorsunuz.
Kazalar faciaya dönüşse de bugüne kadar bu yola çözüm bulmak için kimse kılını kıpardatmadı.
Deprem sonrası şehirden tahliye tam bir zulümdü!!
Bunu son olarak canlı yaşayanlardanım!..
6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7,6 büyüklüğünde yaşanan depremler nedeniyle çok sayıda insan Hatay’dan aynı anda tahliye olmak istediğinde zaten ve dar ve riskli olan Kıcı-Belen mevkiinde yol tıkandı ve araçlar saatlerce şehirden çıkamadı.
Bende ailemle birlikte aracımla şehirden çıkmak istediğimde kuyrukların Antakya’dan İskenderun otoban yoluna kadar uzadığını gördüm.
Aracımın lastiğinin patlak olmasına rağmen büyük bir risk alarak daha çok ambulansların kullandığı Bakras güzergahından Belen’e ulaşmaya çalıştım.
Güçlükle gelebildiğim Belen’de yine araç trafiğine takıldım.
‘Medeniyetler beşiği Hatay’a bu işkenceyi yaşatanları bir kez daha ayıpladım..
Bu şehre yapılacak en büyük kötülük bundan daha kötüsü olamazdı..
Yolun bir şehrin gelişimini, medeniyetini anlamayacak kadar yöneticilerin bizi yönetmesi ve Hatay’ı tek çıkış yoluna mahkûm etmesi daha da vahim değil mi?
Şimdi burada 11 Hatay Milletvekiline çok önemli sorumluluk düşüyor!.
Yaşadığımız son deprem sonrası şehirden tahliye sıkıntısını canlı olarak birebir yaşadılar.
Buna çözüm bulmak Hatay’ı bu çileden kurtarmak boynunuzun borcudur.
Göreve başlar başlamaz ilk icraatiniz İskenderun otoban yolunu Topboğazına bağlayacak kararları sağlamanızdır.
Bir şehre gelebilmeniz için önce yolu olması gerekmektedir.
Bir şehrin çıkışı tek güzergahtan olabilir mi? Başka alternatif yolları olamaz mı?
Hatay’ı siyasi kararlar uğruna tek çıkış yoluna bırakmaya kimsenin hakkı yoktur!
Bu geleneği yıkma görevide yeni seçilen 11 milletvekilimize düşüyor..
Göreve seçilen ve törenle yemin eden 11 Hatay Milletvekilimize görevlerinde başarılar diliyor, Hatay’ın çıkış yoluna çözüm getireceklerine inanıyorum..

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.