ÇİFTÇİLERİMİZ SUYU PAHALIYA KULLANIYOR - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 08:47

ÇİFTÇİLERİMİZ SUYU PAHALIYA KULLANIYOR

ÇİFTÇİLERİMİZ SUYU PAHALIYA KULLANIYOR
Son Güncelleme :

10 Ağustos 2020 - 18:57

Bu Haber 18 kez okunmuştur.
reklam

CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, aşağıdaki soruların T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplandırılması üzere önerge sundu.
ÜRETİCİ SU PARASINI ÖDEMEKTE ZORLANIYOR
Tokdemir, “Sulama Birliklerinin yapısı Milli Suyumuzun Özelleştirmesine zemin hazırlıyor. Çiftçilerimiz suyu pahalıya kullanıyor, üretici sulama parasını ödemekte zorlanıyor. Borcunu ödemeyen çiftçilerimize sulama birlikleri tarafından icra takibi ve kapısına avukat gönderip çiftçilerimizi zor duruma düşürüyorlar” dedi. Milletvekili Tokdemir, bu bağlamda; Hatay ili genelinde sulama birliklerine kayıtlı toplam çiftçi sayısı kaçtır? Hatay ili genelinde sulama birliklerine su borcu olan çiftçi sayısı ve toplam borç ne kadardır? Sulama birliklerine borcu olan çiftçilerimizin borçlarının yapılanmasıyla ilgili herhangi bir çalışma söz konusu mudur? Hatay ili genelinde sulama birliklerine borcu olup da icra takibi başlatılan çiftçi sayısı kaçtır? sorularını iletti.

яндекс

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.