
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Hatay İl Başkanı Mustafa Erdoğan, AK Parti Hatay Milletvekilleri Adem Yeşildal, Abdulkadir Özel ve Kemal Karahan ile MHP Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı katıldı.
Toplantıda Hatay’ın yeniden inşa süreci, devam eden yatırımlar ve önümüzdeki döneme ilişkin öncelikler kapsamlı şekilde ele alındı.
YAYMAN BAŞKANLIĞINDA HATAY’IN DOSYASI MASAYA YATIRILDI
Toplantının Hüseyin Yayman başkanlığında yapıldığını vurgulayan değerlendirmelerde, Hatay’ın mevcut durumu, sahadan gelen talepler ve yerel yönetimlerden aktarılan ihtiyaçlar ayrıntılı şekilde ele alındı.
KALICI KONUTLAR VE ŞEHİR ALTYAPISI ÖNCELİK OLDU
Deprem sonrası yeniden yapılanma sürecinde kalıcı konut projeleri ve altyapı yatırımlarının ana gündem maddeleri arasında yer aldığı belirtilirken, devam eden projelerin hızlandırılması ve şehir altyapısının güçlendirilmesine yönelik planlamalar değerlendirildi.
ÜRETİM VE İSTİHDAM İÇİN EKONOMİK ADIMLAR GÖRÜŞÜLDÜ
Toplantıda tarım ve sanayi yatırımları başta olmak üzere Hatay ekonomisinin yeniden canlandırılmasına yönelik projeler ele alındı. Üretim kapasitesinin artırılması ve istihdamın güçlendirilmesine dönük atılacak adımlar masaya yatırıldı.
SOSYAL PROJELER VE HEMŞEHRİ TALEPLERİ ELE ALINDI
Hataylı vatandaşların sosyal ihtiyaçları, destek mekanizmaları ve sosyal projelerle ilgili başlıklar da toplantının gündeminde yer aldı. Sahadan gelen talepler doğrultusunda yeni düzenlemeler ve destek alanları değerlendirildi.
CUMHUR İTTİFAKI ÇERÇEVESİNDE ORTAK İRADE VURGUSU YAPILDI
Toplantıda Cumhur İttifakı ruhu çerçevesinde Hatay’ın daha dirençli, daha güçlü ve daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesi için ortak iradeyle hareket edileceği vurgulandı. Hatay’ın yeniden ayağa kalkma sürecinin Ankara nezdinde yakından takip edildiği ifade edildi.