DOLAR
EURO
STERLIN
FRANG
ALTIN
BITCOIN

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti

YAYMAN: AK PARTİ’NİN İKİNCİ 25 YILI TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK

Yayınlanma Tarihi : Google News
YAYMAN: AK PARTİ’NİN İKİNCİ 25 YILI TÜRKİYE YÜZYILI OLACAK

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, AK Parti’nin kuruluşunun 25. yılı dolayısıyla yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde geçen çeyrek asırlık siyasi süreci değerlendirdi.
Yayman, AK Parti’nin ikinci 25 yılında da aynı kararlılık ve Türkiye sevdasıyla yoluna devam edeceğini belirterek, “Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle beraber inşa edeceğiz” dedi.
“KORKAKLAR ZAFER ANITI DİKEMEZ”
TRT Haber’e yaptığı değerlendirmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğine vurgu yapan Yayman, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının milletle kurulan güçlü bağın ve teşkilat yapısının sonucu olduğunu ifade etti.
Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sıkça kullandığı “Korkaklar zafer anıtı dikemez” sözünü hatırlatarak, Erdoğan’ın milletinden aldığı güç ve milletin duasıyla çıktığı yolda hiçbir zaman korkarak, çekinerek veya ürkerek hareket etmediğini söyledi. Yayman, “Kendisi haklıysa haklı olduğunu gösterdi. Dolayısıyla burada şunu görmek gerekiyor. Türkiye’de en uzun süreli iktidar, tek parça bir iktidar AK Parti iktidarıdır” ifadelerini kullandı.
“25 YILLIK KESİNTİSİZ SİYASİ BAŞARI”
AK Parti’nin 25 yıllık iktidarının Avrupa’daki seçimle ve demokrasiyle iş başına gelen hükümetler açısından da dikkat çekici bir siyasi başarı olduğunu savunan Yayman, farklı ülkelerdeki uzun süreli liderlik örneklerine değindi. Helmut Kohl’ün Almanya’da yaklaşık 16 yıl, Margaret Thatcher’ın İngiltere’de 11 yıl, Charles de Gaulle’ün ise Fransa’da yaklaşık 10 yıl görev yaptığını hatırlatan Yayman, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise kesintisiz biçimde 25 yıldır Türk siyasetinin merkezinde yer aldığını belirtti.
Yayman, AK Parti’nin bu süreçte çok sayıda krizle mücadele ederek 25. yılına ulaştığını ifade etti.
“İKİNCİ 25 YILIN HİKÂYESİNİ YAZACAĞIZ”
AK Parti’nin 14 Ağustos 2001’de başlayan siyasi yürüyüşünün 25. yılına ulaştığını belirten Yayman, partinin kuruluş yıl dönümünün Türkiye’de olduğu kadar uluslararası kamuoyunda da yakından takip edildiğini söyledi. AK Parti’nin ikinci 25 yıllık dönemi için yeni bir hedef ortaya koyduğunu belirten Yayman, “AK Parti’nin ikinci 25 yılı da aynı cesaret, kararlılık ve Türkiye sevdasıyla şekillenecek. Türkiye Yüzyılı’nı milletimizle beraber inşa edeceğiz” dedi.
“AK PARTİ MİLLETİN HAYALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ”
Yayman, AK Parti’nin siyasi başarısının yalnızca seçim sonuçlarıyla açıklanamayacağını belirterek, partinin güçlü teşkilat yapısına ve milletle kurduğu gönül bağına dikkat çekti.
Türkiye’de siyasetin mevcut tablosunun da AK Parti’nin 25 yıllık serüvenini anlamak açısından önemli olduğunu savunan Yayman, bir tarafta “yapılamaz” denilenleri gerçekleştiren, milletin hayallerini hayata geçiren ve Türkiye’yi dünya siyasetinde daha
güçlü bir konuma taşıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, diğer tarafta ise kendi içerisinde sorunlar yaşayan bir muhalefetin bulunduğunu söyledi.
Yayman, “Çeyrek asırlık bu başarı; güçlü bir teşkilatın, sağlam bir iradenin ve milletle kurulan gönül bağının eseridir” ifadelerini kullanarak, AK Parti’nin ikinci 25 yıllık dönemde de Türkiye’nin hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüreceğini kaydetti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.