11 Mayıs Reyhanlı Saldırısında Hayatını Kaybedenler 10. Yılında Anıldı - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

27 Mart 2024 - 18:44

11 Mayıs Reyhanlı Saldırısında Hayatını Kaybedenler 10. Yılında Anıldı

11 Mayıs Reyhanlı Saldırısında Hayatını Kaybedenler 10. Yılında Anıldı
Son Güncelleme :

11 Mayıs 2023 - 20:10

Bu Haber 14 kez okunmuştur.
reklam

Reyhanlı ilçesinde, 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı iki bombalı saldırının 10. yıl dönümünde anma programı düzenlendi.
Burada saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından saldırılarda hayatını kaybedenlerin isimleri tek tek anons edildi. Anma programında Kur’an-ı Kerim okunarak, dualar edildi.
11 Mayıs Şehitleri Derneği Başkanı Ahmet Tuna, “Bizler terör mağduru olarak geçiyoruz. İnşallah bize sivil şehitlik verirler. Eğer sivil şehitlik verirlerse bu anneler gününde annelere çok güzel bir gün olacak. Reyhanlı’dan ve tüm Türkiye’den şunu istiyorum, şehidini unutma, şehidine sahip çık, çünkü Türkiye’nin temelleri şehitlerimizin kanıyla atıldı. O yüzden vatanımıza milletimize sahip çıkalım” dedi.
Bombalı saldırılar sırasında Reyhanlı’da kaymakam olarak görev yapan Kırklareli Vali Yardımcısı Yusuf Güler de yaşanan katliamın hiçbir zaman unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Reyhanlı Kaymakamı Yasin Öztürk tarafından, saldırılarda yakının kaybeden Mehmet İri’nin annesi Fatma İri’ye “Yılın Annesi” plaketi verildi, bu sırada İri’nin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.
Program sonunda saldırılarda hayatını kaybedenler için anıt önüne karanfil bırakıldı.
Anma törenine, saldırılarda ölenlerin yakınları başta olmak üzere, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, askeri ve mülki erkan, siyasi parti temsilcileri, milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Reyhanlı’daki terör saldırıları Reyhanlı Belediyesi yanı ile PTT binası önünde 11 Mayıs 2013’te gerçekleşen iki ayrı patlamada 53 kişi yaşamını yitirmiş, 912 konut, 891 iş yeri ve 148 araç zarar görmüştü.
Olayın ardından patlama yaşanan yerde 11 Mayıs Şehitleri Anıtı yapılarak, yaşamını yitirenlerin isimleri 2 park, 5 okul ve 50 cadde ile sokağa verilmişti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.