reklam
reklam
DOLAR 39,2875 % -0.11
EURO 44,7841 % -0.54
STERLIN 53,1658 % -0.45
FRANG 47,7837 % -0.45
ALTIN 4.177,02 % -1,41
BITCOIN 105.531,34 1.39

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti
reklam

AMİK OVASI SULAR ALTINDA

Yayınlanma Tarihi : Google News
AMİK OVASI SULAR ALTINDA
reklam

Hatay’da 2 gündür etkisini sürdüren sağanak nedeniyle birçok tarım arazisi sular altında kaldı.
Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’ya bağlı Aşağıoba Mahallesi’nde buğday ekili tarım arazileri sular altında kaldı. Mahalledeki birçok ahırı su basarken, vatandaşlar hayvanlarını tahliye etti.
Adeta bir gölü andıran mahallede vatandaşlar, her yıl bu sorunu yaşadıklarını belirterek, yetkililerden bir an önce çözüm beklediklerini söyledi.
Yağış sonrası ekili alanların sular altında kalarak zarar ettiklerini ifade eden Mahmut Gezer, “Devletimiz bize yardım etsin biz bu sorunla her yıl boğuşuyoruz. Hayvanlarımız telef oluyor. Kendinizi bizim yerinize koyun bizlere yardım edin” dedi.
Arazisinin sular altında kalarak mağdur olduğunu ifade eden çiftçi Ahmet Gezer de, “Önce Allah’tan sonra devletimizden yardım istiyoruz” diye konuştu.
Bazı çiftçiler sular altında kalan tarım arazilerini kayıkla gezdi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.