Arslan; Suriye’ye demir çimento ihracatı ikiye katlandı” - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

20 Nisan 2024 - 14:00

Arslan; Suriye’ye demir çimento ihracatı ikiye katlandı”

Arslan; Suriye’ye demir çimento  ihracatı ikiye katlandı”
Son Güncelleme :

23 Eylül 2016 - 8:48

Bu Haber 57 kez okunmuştur.
reklam

Reyhanlı İlçesi’ndeki Büyük Ortadoğu Gümrükleme Ticaret Limitet Şirketi sahibi Salih Arslan, Cilvegözü’nden Suriye’ye yapılan demir çimento ihracatının ikiye katlandığını söyledi.
İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana Reyhanlı’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan, Suriye’ye insani ihtiyaç maddelerinin yanı sıra yaş sebze, meyve ve inşaatlarda kullanılan demir çimento malzemesi de gönderdiklerini söyleyen Arslan, demir ve çimentoda yüzde elli artış meydana geldiğini belirterek, “Suriye’ye haftada 10 bin ton çimento, 3 bin ton demir ihraç ediyoruz. Çimento 15 bin tona, demir miktarı ise 3 bin 500- 4 bin tona yükseldi. Adeta ihracat patlaması oldu. Bu güne kadar 1 milyon 250 bin ton çimento, 500 bin ton demir gönderildi” dedi.
Demir ve çimentoların muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib İli ve çevresindeki ilçe, kasaba ve köylere gittiğini ifade eden Arslan şöyle dedi;
“Her şeye rağmen ihracat devam ediyor. Bundan hem ihracatçı firmaların ve hem de nakliyecilerin yüzü güldü. Demir ve çimento ihracatında artış oldu. Bölgede yaşayan insanlarda daha önce saldırılardan dolayı yıkılan, kullanılamaz hale gelen evlerini, yuvalarını, iş yelerini yeniden yapmak, onarmak kendilerine barınacak bir yuva kurmak için uğraş vermeye başladı.”
Suriye’ye yapılan ihracat nedeniyle nakliye bedellerinde de artış olduğunu sözlerine ekleyen Arslan, daha önce tonu 11 dolar olan taşıma ücreti, 16 dolara yükseldiğini, böylece artan nakliye ücreti nedeniyle nakliyecilerin de rahat nefes aldıklarını kaydetti.
(Haber Merkezi)

EN ÇOK KAZANANLAR

    EN ÇOK KAYBEDENLER

      EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

        YORUM YAP

        Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.

        DÖVİZ KURU

        BIST100
        DOLAR
        EURO
        BITCOIN
        ÇEYREK ALTIN
        GRAM ALTIN