

Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, merkez ilçeler Antakya ve Defne’yi paslı ve kireçli borulardan kurtaracak olan “Antakya-Defne İçmesuyu İnşaatı” projesini yerinde inceledi.
HATSU Projeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmayı bizzat yerinde inceleyen Başkan Savaş, çalışmaların son durumu hakkında ilgili ekiplerden bilgiler aldı ve çalışanlara kolaylıklar diledi.
Hatay genelinde hayata geçirilen içmesuyu projeleri sayesinde vatandaşların yeni içmesuyu hattına kavuştuğuna vurgu yapan Başkan Savaş, maliyeti 63 milyon 823 bin TL olan dev proje sayesinde insan sağlığına tehlike arz eden paslı ve kireç dolu hatların yenilendiğine vurgu yaptı.
Kentin farklı noktalarında süren çalışma kapsamında farklı ebatlardaki borularla toplam 463 km döşenecek olan hattın 175 km’sinin tamamlandığını açıklayan Başkan Savaş, döşenen hatların dış etkenlerden olumsuz etkilenmemesi adına şartnameye uygun şekilde yataklama ve gömlekleme çalışması yapıldığını da bildirdi.
Başkan Savaş, “Her Şeyden Önce Sağlık” ilkesiyle vatandaşların sağlıklı, temiz ve güçlü bir içmesuyuna kavuşturmak amacıyla içmesuyu hatlarında yenileme ve modernize çalışmalarının kent genelinde devam edeceğinin altını çizdi.