BAŞKAN SAVAŞ’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

19 Nisan 2024 - 10:06

BAŞKAN SAVAŞ’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI

BAŞKAN SAVAŞ’IN REGAİP KANDİLİ MESAJI
Son Güncelleme :

29 Mart 2017 - 17:27

Bu Haber 6 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Regaip Kandili nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Yardımlaşma, dayanışma hislerinin hayır ve iyiliklerin artarak yoğunlaştığı, bu gecede, sevgi ve gönül huzuru ile kardeşlik ve beraberliğimizin güçlenmesini temenni sinde bulunan Başkan Savaş, şu görüşlere yer verdi:
Maneviyat ve huzur dolu mübarek günlerin başlangıcı olan, içerisinde ulvi gecelerimizin, kandillerimizin ve Ramazan ayının olduğu mübarek üç ayları idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kandiller manevi feyzleriyle gönüllerimizi aydınlatır, zihinlerimizi berraklaştırır günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırır, kısaca bize tövbe etmenin, kendimizi bilmenin, nefsin yanıltıcı arzu ve isteklerinden uzaklaşmanın imkânlarını sunarlar.
Kandiller insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık, kardeşlik ve dayanışma duygularını arttıran, ruh dünyalarının aydınlanmasına vesile olan çok özel gecelerdir. Bu hayırlı gecenin; hepimizin günahları için bir bağışlanma, gönüllerimiz için huzur, hastalarımız için şifa, dertlilerimiz için deva, borçlularımız için eda vesilesi olmasını temenni ediyorum.
Regaip Kandili bu yılda ne yazık ki dış müdahalelerle, şiddet ve gözyaşının adresi haline getirilen Ortadoğu coğrafyasındaki karabulutların ülkemiz üzerinde de dolaştırıldığı bir döneme rast geldi. Hiç kuşkusuz, böyle bir ortamda idrak ettiğimiz Regaip Kandili çok büyük önem arz etmektedir. Regaip Kandili’ni idrak ederken bir kez daha diyoruz ki tüm insanlar gibi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan tüm yurttaşlarımızın da insanlık onurları zedelenmeden, huzur ve güven içinde inançlarına göre yaşamaları en doğal haklarıdır. Bu gecenin ülkemize islam alemine hayırlara vesile olmasını dilerken sevgili Peygamberimizin (Sav) bu geceye ulaştığında “Allah’ım! Recep ve Şaban ayını bizim için mübarek kıl ve bizi Ramazan ayına kavuştur” diye dua ettiğini unutmamalıyız.
Öyleyse bu mübarek zaman dilimini fırsat bilerek, Yüce Dinimizin bizden istediği, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulmasına, birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlâkî meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.
Bu duygu ve düşüncelerle, tüm hemşehrilerimizin Regaib kandilini ve üç aylarını tebrik ediyor, daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam âleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum”dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.