BAŞKAN SAVAŞ’TAN 29 EKİM CUMHURİYET MESAJI - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

16 Nisan 2024 - 21:08

BAŞKAN SAVAŞ’TAN 29 EKİM CUMHURİYET MESAJI

BAŞKAN SAVAŞ’TAN 29 EKİM CUMHURİYET MESAJI
Son Güncelleme :

28 Ekim 2017 - 12:00

Bu Haber 3 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş Cumhuriyet’in kuruluşunun 94’üncü yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada Cumhuriyet’in milletin yeniden dirilişinin simgesi, çağdaş bir devlet kurarak tarih sahnesindeki seçkin ve saygın yerini yeniden alışının ifadesi olduğunu belirtti.
“MİLLİ EGEMENLİĞE DAYALI BİR DEVLETİ KURAN KAHRAMAN BİR MECLİSE SAHİP TEK ÜLKE OLMANIN ONURUNU HER ZAMAN YAŞIYORUZ”
Cumhuriyetin yeni ufuklar açtığını, başlangıcından sonuna kadar her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtuluş Savaşı’nın milletin üstün fedakârlıkları sonucu kazanılmış görkemli bir zafer olduğunu kaydeden Başkan Savaş şunları söyledi: “Milletimiz, ülkemizin işgali karşısında ortak bir ruhla tek vücut olmuş, Meclisimizin açılmasıyla birlikte kurtuluşumuza ve ardından Cumhuriyetimize uzanan şanlı bir yürüyüş başlatmıştır. İnsanlık tarihi, milletlerin böylesine sarsılmaz bir ortak iradeyle kendi kurtuluş destanlarını yazdıklarına çok nadir şahit olmuştur. Dünya tarihinde Milli Mücadelesini yürüterek milli egemenliğe dayalı bir devleti kuran kahraman bir meclise sahip tek ülke olmanın onurunu her zaman yaşıyoruz” dedi.
“GELECEK NESİLLERE MUTLU, HUZURLU, MÜREFFEH BİR ÜLKE BIRAKMAK İSTİYORUZ”
“Ülkemizin mutluluğu ve refahı için, milletimizin her ferdinin eşit imkan ve fırsatlardan yararlanması için, anlayış birliği içinde gayret gösterilmesinin önemini vurgulamak istiyorum. Neticede Türkiye’nin; hukukun üstünlüğüne dayalı, hak ve özgürlüklerle ilgili sıkıntıların ortadan kalktığı, bireyin odakta olduğu birinci sınıf bir demokrasi olmasını istiyoruz. Gelecek nesillere mutlu, huzurlu, müreffeh bir ülke bırakmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Başkan Savaş mesajının sonunda, “Cumhuriyetimizi var eden değerlere daima sahip çıkarak büyük bir milletin fertleri olarak güzel bir geleceğe hep beraber yürümeli ve Türkiye’yi evrensel değerlerin yol göstericiliğinde hep beraber yarınlara taşımalıyız. Esasen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamet de budur. Bu duygu ve düşüncelerle, yurt içindeki ve dışındaki bütün vatandaşlarımızın, geleceğimizi emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Tüm vatandaşlarımıza bu büyük bayram gününde sevgi saygı ve selamlarımı sunuyorum” açıklamasında bulundu.
LÜTFÜ SAVAŞ

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.