

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Zaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Ülkemizde kadınlarımızın toplum içinde ön plana çıkmaya başladıklarına, önemli görev ve sorumluluklar üstlenmelerine büyük bir gurur ve memnuniyetle tanıklık ediyoruz. Toplumsal, siyasal, sosyal ve kültürel alanlarda kadınlarımız, kendi yerlerini, kendi çabalarıyla çalışarak ve hak ederek kazanmaktadırlar. Sağlık kuruluşlarından yargıya, bürokrasiden üniversitelere, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine kadar her yerde söz sahibi güzide örnekleri görmek mümkündür.
Ancak bu kadarını yeterli görmemeliyiz. Bugün iller, bölgeler ve hatta ülkeler arasında üstünlüğü belirleyen en büyük güç ekonomik alanda sağlanan güçtür. Ekonomik gücü elde etmenin, ekonomik kalkınmasını sağlamış bir il ve ülke olmanın en önemli şartlarından birisi, kadınlarımızın iş dünyasındaki yer ve etkinliklerini artırmaktır. Bu da kadın girişimci sayımızı artırmakla mümkündür. Keza Türkiye gibi beşeri sermayesi ve girişimci ruhu güçlü olan bir ülkede, kalkınmak için başkaca bir zenginliğe ihtiyaç yoktur. Gereksinim duyulan tek şey, kadınlarımızı kendi ekonomik özgürlüklerini sağlayacakları bu önemli süreçte desteklemek, onlara kendi çabalarını ortaya koyabilecekleri eşit şartları sağlamaktır.
Biliyor ve inanıyorum ki, kadınlarımız, kendilerine fırsat tanındığı takdirde, büyük başarıların altına imza atabilecek bilgi, azim ve beceriye sahiptirler.
Bu düşüncelerle, başta İlimizin geleceğinin sosyo-ekonomik yönden inşasına kendi çabalarıyla ortak olan kadınlarımız olmak üzere hayatımızın her alanını varlıklarıyla anlamlandıran, değerli ve yaşanabilir kılan Eşim ve tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü Oda Yönetim Kurulumuz adına tüm içtenliğimle kutluyor, kendilerini sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”