Düğün salonu işletmecileri Covid-19 ile mücadele kapsamında bilgilendirildi - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 10:04

Düğün salonu işletmecileri Covid-19 ile mücadele kapsamında bilgilendirildi

Düğün salonu işletmecileri Covid-19 ile mücadele kapsamında bilgilendirildi
Son Güncelleme :

24 Ağustos 2020 - 17:42

Bu Haber 7 kez okunmuştur.
reklam

Kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Ali Candan, başkanlığında, Belediye Başkan vekili Abdo Uncu, İlçe jandarma Komutanı Abbas Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Ali Çolak, düğün salonları sahipleri ile diğer yetkililerinin katılımıyla Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında toplantı gerçekleştirildi.
Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, düğün ve benzeri eğlence organizasyonlarında alınması gereken tedbirler ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında tüm katılımcılara hatırlatma yaparak ikaz da bulundu.
Normalleşme sürecinde ilçemizde yapılan düğün, nişan gibi organizasyonlarda özellikle maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarından taviz verilmemesi konusunda vatandaşlarımızın sürekli uyarılması ve kolluk denetimlerinin etkin bir şekilde yerine getirilebilmesi noktasında imamlar ve muhtarların kolluk kuvvetleri ile koordinasyon ve işbirliği halinde hareket etmesinin önemini vurguladı.
Bu kapsamda düğün törenleri için kullanılacak mekânların faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak;
İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi ile Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri uyarınca İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun Hatay Valisi Rahmi Doğan başkanlığında olağanüstü toplanarak alınan kararları hatırlatan Kaymakam Candan, düğün törenleri için kullanılacak mekanların faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin ilave alınan tedbirler, de hatırlattı.
Buna göre düğünler, bulaşma riskini azaltmak amacıyla mümkün oldukça açık havada yapılacak ve süre kısa tutulacak. Düğünlerin yapılacağı mekanların işletmecileri, sorumluları tarafından genel kullanım alanlarına ve oturma düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak. Düğün mekanının misafir kapasitesi, mesafe planına göre belirlenecek. Bu kapasiteye uygun sayıda misafir kabul edilecek ve kapasite bilgisi, düğün mekanının girişinde görülebilir bir yere asılacak.
Hazırlanan plan çerçevesinde mekanın girişlerinde ve sıra oluşabilecek her noktada mesafeyi sağlamaya yardımcı yer işaretlemeleri yapılacak. Temizlik, maske ve mesafe kuralları ile uyulması gereken diğer kurallara ilişkin bilgilendirme afişleri, düğün yapılacak mekanların girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılacak. Misafirlerin girişlerde mutlaka ateş ölçümleri yapılacak. Ateşi 38 dereceden yüksek olan kişilerin en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak. Ateş ölçen personel ve sorumlu, tıbbi maske ve yüz koruyucu kullanacak. Düğün mekanlarının girişlerinde ve ortak kullanım alanlarında (ana salon, bina girişi, kantin ve kafeterya, lavabolar) el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulacak. Teması mümkün olduğunca azaltabilmek için bunların mümkünse fotoselli olmaları ve misafirlerin ellerini dezenfektan/el antiseptiği ile temizlemelerinden sonra içeri girişleri sağlanacak.
Her masada yeterli sayıda, en az yüzde 70 alkol içeren kolonya veya el antiseptiği bulundurulacağını ifade etti.
İlçemiz Kolluk Kuvvetlerince düğün sahiplerine “Düğün Taahhütnamesi” imzalattırıldığını belirten Kaymakam Candan, yaşanan bu sürecin en sağlıklı şekilde yönetilebilmesi amacıyla denetimlerimiz aralıksız bir şekilde sürdürüleceğini, talimatlara uymayan işletmeler ile vatandaşlarımız hakkında gerekli cezai yaptırımlar uygulanacağını belirtti.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.