GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, DÜNYA TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

18 Nisan 2024 - 21:55

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, DÜNYA TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, DÜNYA TARİHİNDE ÇOK ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP BÜYÜK BİR DEVLET ADAMIDIR
Son Güncelleme :

10 Kasım 2016 - 9:43

Bu Haber 7 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Atatürk’ün vefat yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajda “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının üzerinden 78 yıl geçmiş bulunmaktadır. Merhum Atatürk; Türk milletinin kudret ve haşmetinden aldığı güçle sömürgeci güçlere karşı verilen istiklal mücadelesinin hazırlayıcı ve uygulayıcısı olarak, Türk tarihinin şahit olduğu kahraman ve dahi bir komutan, Dünya tarihinde çok önemli bir yere sahip büyük bir devlet adamıdır.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, MİLLETİ İÇİN HER TÜRLÜ ZORLUĞA KATLANMIŞ VE KENDİNİ CUMHURİYET’E ADAMIŞTIR
Türkiye Cumhuriyeti’nin, Ulu Önder Atatürk’ün miras bıraktığı fikir, eser ve devrimlerinin her zaman emanetçisi olacağını kaydeden Başkan Savaş, “Böylesine muhteşem bir lideri ve hizmetlerini elbette sayfalara sığdırmak mümkün değildir. Bu vesileyle ifade etmek isterim ki; Türk milletinin en bunalımlı bir zamanında ortaya çıkan, azim ve kararlılığı, fedakârlık ve cefakârlığı ile bütün dikkatleri üzerine toplayan, yıkılmaya yüz tutmuş imparatorluk küllerinden Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuştur.
BİZLERE DÜŞEN EN BÜYÜK GÖREV; ATATÜRK’Ü VE EN BÜYÜK ESERİ CUMHURİYET’İ ANLAMAK
Başkan Savaş, “78 yıl önce aramızdan ayrılan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Hayatı boyunca birçok siyasi ve askeri başarıya imza atarak ‘En büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti’ni, gelecek nesillere emanet eden Mustafa Kemal Atatürk ‘Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır’ sözleriyle kendisinin elbet bir gün bu dünyadan ayrılacağını ama bu ülkenin sonsuza kadar var olacağını söylemişti. Burada en büyük görev bugünün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımız ile gençlerimize düşmektedir. Atamızın ölümsüzlüğe uğurlandığı günün yıldönümünde bizlere düşen en büyük görev; Atatürk’ü ve en büyük eseri Cumhuriyet’i anlamak, değerlerini her koşulda korumak ve Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımaktır.
GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’Ü ARAMIZDAN AYRILIŞININ 78.YILINDA SAYGI, ŞÜKRAN VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
Başkan Savaş, “Türk milleti var oldukça, bağımsızlık ve özgürlüğe, medeniyet ve refaha giden yolda aziz milletimize sonsuza kadar rehber ve ışık olmaya devam edecek olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırası önünde saygıyla eğiliyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78. yılında saygı, şükran ve özlemle anıyoruz” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.