HATAY’DA HEDEF 556 BİN DEKAR ALAN TOPLULAŞTIRMA - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

2 Mayıs 2024 - 01:01

HATAY’DA HEDEF 556 BİN DEKAR ALAN TOPLULAŞTIRMA

HATAY’DA HEDEF 556 BİN DEKAR ALAN TOPLULAŞTIRMA
Son Güncelleme :

24 Aralık 2019 - 9:33

Bu Haber 9 kez okunmuştur.
reklam

DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın, Hatay’da 2019 yılında 2 adet projede toplam 556 bin dekar alanda yürütülen toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetleri kapsamında çalışmaların devam ettiğini, bu çalışmalarla 2020 yılı sonuna kadar 556 bin dekar alanın toplulaştırılmasının hedeflendiğini kaydetti.
Yatırım maliyetlerinden tasarruf sağlanacak
Sulama projeleri arazi toplulaştırmasına bağlı olarak uygulandığı takdirde parsel sınırlarına bağlı kalmadan en ekonomik şekilde, sulama, yol ve tahliye planlaması yapıldığından, yatırım maliyetlerinde tasarruf sağlandığı, diğer taraftan arazi toplulaştırma projeleriyle kamulaştırma maliyetlerinin yüzde 90 oranında azaldığı kaydedildi. Açıklamada, “Arazi toplulaştırması ile parseller büyür, tarım teknikleri ve sulama metotlarının uygulanması kolaylaşır. Parsel sayısı azalır. Parsel büyüklüğü artar. Düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulur. Her parsel yola ve kanala kavuşur. İşletme merkezi ile parseller arasındaki mesafeler azalır, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar azalır, yakıt tasarrufu sağlanır. Zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşır. Sulama oranı ve randımanı artar. Sağlanan katma değerden dolayı arazi değeri en az iki kat artmaktadır” denildi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.