Hatay’da HES kodu olmayan kamu kurumlarına giremeyecek - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

27 Mart 2024 - 19:27

Hatay’da HES kodu olmayan kamu kurumlarına giremeyecek

Hatay’da HES kodu olmayan kamu kurumlarına giremeyecek
Son Güncelleme :

06 Kasım 2020 - 12:36

Bu Haber 24 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Valiliği, 9 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarına vatandaşların zorunlu olarak Hayat Eve Sığar (HES) koduyla girebileceğini açıkladı.
İl Hıfzıssıhha Kurulu, Vali Rahmi Doğan başkanlığında toplandı. Toplantıda yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında yeni kararlar alındı.
9 KASIM’DAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK
Hatay Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, 9 Kasım’dan itibaren geçerli olacak kararlar şöyle duyuruldu:”Vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlara girişlerinde zorunlu olarak HES kodu sorgulanacaktır. Banka, elektrik, internet, su abonelikleri, posta dağıtım ve benzeri işlemleri yürüten işletmelere, 250 personelden fazla çalıştıran fabrika, atölye ve üretim tesislerine, alışveriş merkezlerine girişlerde HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Oturma kapasitesi 15 masadan fazla olan veya günlük giriş-çıkış sayısı 100 kişiden fazla olan umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde HES kodu sorgulaması yapılacaktır. Bu işletmelerde yapılan sorgularda riskli bulunan kişiler, sorgu yapan kurum veya kuruluş tarafından yetkili makamlara ihbar edilecektir. Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereği idari para cezası uygulanmasına, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 195’inci ve 206’ncı maddeleri kapsamında da gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir”

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.