

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar sonucunda Hatay’da tüm alanlarda maske takma zorunluluğu getirildi.
Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklama da “Bu kapsamda, İlimiz Umumi Hıfzıssıhha Kurulu 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 23. Maddesi gereği 30.07.2020 Perşembe günü Vali Sayın Rahmi DOĞAN başkanlığında olağanüstü toplanarak, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulunun tavsiyeleri doğrultusunda alınan kararların etkinliğinin arttırılarak virüsün yayılmasını engellemek, toplum sağlığı ve kamu düzenini korumak amacıyla aşağıdaki yazılı bulunan ilave kararlar alınmıştır.
1. İlimiz genelinde tüm alanlarda maske takma zorunluluğu getirilmesine,
2. Maske ve hijyen kurallarına uyularak İlimiz genelindeki taziyelerin 1 (bir) gün ile sınırlı tutulmasına
3. İl girişlerinde 7/24 kontrol noktası oluşturularak ateş ölçümü yapılması, yüksek ateşi olanların İlimize girişlerinin engellenmesi ve sağlık kuruluşuna yönlendirilmesine,
4. Düğünlerde yemek ikramının yapılmamasına (tedbirlere uymayan düğün sahibi,organizasyon firmasına ve mekân sahibine cezai işlem uygulanmasına)
5. Kaymakamlıklarca denetim ve uygulayıcı ekipleri oluşturularak (Üçer kişi olacak şekilde) denetimlerin yapılmasına karar verilmiştir ” denildi.