HATAY’IN ULAŞIM SORUNU ELE ALINACAK - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

20 Nisan 2024 - 08:29

HATAY’IN ULAŞIM SORUNU ELE ALINACAK

HATAY’IN ULAŞIM SORUNU ELE ALINACAK
Son Güncelleme :

22 Şubat 2015 - 1:16

Bu Haber 30 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), Hatay genelinde ulaşım sorunlarının tespiti ve çözüm yollarının belirlenmesi amacıyla 24-25-26 Şubat 2015 tarihleri arasında ‘Ulaşım Çalıştayı’ gerçekleştirecek.

Antakya Ottoman Palace Oteli’nde milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, uzman akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları, STK’lar ve muhtarların katılımıyla saat 08.00’de start alacak olan çalıştayda, HBB’nin ve ilçe belediyelerin ulaşıma ilişkin sorunların, yerel ve genel ulaşım alanında geliştirilecek çözümlerin paylaşılması amaçlanıyor.

Yerel dinamiklerin katılımıyla birlikte üç gün sürecek olan programda ulaşım alanında ele alınacak konu başlıkları şu şekilde yer aldı: ” Kent içi ve kent dışı ulaşım, yolcu ve yük taşımacılığı, kavşak sorunları, sinyalizasyon sorunları, yolların geometrik ve fiziki yapılarından kaynaklanan sorunlar, toplu taşıma araçlarının yetersizliği ve özellikleri, otopark problemi, yol üstyapı (üstgeçit, altgeçit vb.) yetersizliği, araç sürücüleri ve yayaların eğitimsizliğinden kaynaklanan problemler, mevzuatlardan kaynaklanan sorunlar, alternatif yolların yetersizliği.”

Konuyla ilgili bir açıklama yapan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Ulaşım konusunda yaşanan sıkıntıları ulaşım çalıştayıyla gidereceklerini belirterek, “Yapacağımız toplantılarda ulaşım sorununu çözmek için Hatay’ın bütün dinamiklerine kulak vereceğiz. Kimseyi mağdur etmemek için hem şoför kardeşlerimizi hem de hemşehrilerimizi memnun edecek ortak bir paydada buluşmak istiyoruz” dedi.

Hatay’daki ulaşım konusunda Türkiye’nin en yetkin üniversitelerinden biriyle ortak bir çalışma yürüttüklerini de hatırlatan Başkan Savaş, yapılan çalışmalar neticesinde ortaya çıkan Ulaşım Master Planı’nın Hatay için hayırlı olacağına inandığını ifade etti.
HATAY'IN ULAŞIM SORUNU ELE ALINACAK (1)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.