Hurdadan Yapılan At ve Geyik Heykeli Başkent’te Görücüye Çıkacak - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

19 Nisan 2024 - 06:05

Hurdadan Yapılan At ve Geyik Heykeli Başkent’te Görücüye Çıkacak

Hurdadan Yapılan At ve Geyik Heykeli  Başkent’te Görücüye Çıkacak
Son Güncelleme :

29 Ekim 2018 - 15:35

Bu Haber 109 kez okunmuştur.
reklam

Reyhanlı ilçesinde mozaik ve heykel sanatçısı Mervan Altınorak’ın hurda parçalarından yaptığı diriliş at ve geyik heykeli ile diğer eserleri, 31 Ekim-4 Kasım tarihleri arasında Ankara’daki Hatay Tanıtım Günleri’ne sergilenmek üzere başkente gönderildi.
Mervan Altınorak, başkentte Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenmek üzere heykel ve mozaik eserlerini Reyhanlı Belediyesinden temin edilen araca yükledi. Altınorak, hareketinden önce yaptığı açıklamada, 3 aylık yoğun çalışma sonucu yapımını tamamladığım Diriliş Heykelini bitirmiş olmanın heyecanını yaşadığını söyleyerek, “Hatayımızı en güzel şekilde tanıtmak için yaptığım at ve geyik heykelini Ankara’ya yola çıkmak üzere yüklemesini yaptık. Bu arada at heykelinde yaklaşık 30 bin adet oto yedek parçası ve hurdalar kullandım. Yarım tonluk bir eser ortaya çıktı. Geyik heykeli ise 7 bin parçadan oluştu. 31 Ekim – 4 Kasım arasında yapılacak Atatürk Kültür Merkezi’ndeki Hatay tanıtım günlerinde bu eserlerin sergisi yapılacak. Sanatseverleri bekliyoruz” dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.