İHH’dan kamplara yerleşen Suriyelilere yardım - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

19 Nisan 2024 - 22:04

İHH’dan kamplara yerleşen Suriyelilere yardım

İHH’dan kamplara yerleşen Suriyelilere yardım
Son Güncelleme :

06 Aralık 2016 - 8:42

Bu Haber 13 kez okunmuştur.
reklam

Suriye’nin başkenti Şam yakınlarındaki Hanşeyh kampından tahliye edilerek Türkiye sınırına yakın kamplara yerleşen halka İHH tarafından insani yardım yapıldı.
İnsan ve Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Vakfı’nın Cilvegözü Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Bab-El Hava ofisi sorumlusu Şuayip Altun, rejim ile muhalifler arasında varılan anlaşma sonucu Şam yakınlarındaki Hanşeyh kampında yaşayan 3000 kişinin tahliye edildiğini, 2 bin kişinin kamplara yerleştirildiğini ve 1000 kişinin de kamplarda yer olmadığı için geceyi açık alanda geçirdiklerini söyledi.
İHH olarak bölgede yardım çalışmalarının sürdüğünü belirten Altun şöyle dedi;
“Suriye’de sivillere yönelik saldırılar devam ediyor. Rejim ile muhalifler arasında yapılan anlaşma ile Hanşeyh’ten tahliye edilen ve İdlib yakınlarındaki kamplara yerleşen halka kışlık yardımlarımızı ulaştırdık. Yapılan yardımlar arasında, 3 bin battaniye, 5 bin ekmek, 1500 parça kışlık giyecek, 1100 adet battaniye ve çocuklar için de süt ve içme suyu bulunuyor. Kamp dışında kalanların da acil ihtiyaçlarının karşılanması için çalışma yapıyoruz. İHH olarak bölgedeki çalışmalarımız devam ediyor.”
(Haber Merkezi)

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.