İhh’dan Suriye’ye 550 Milyon Ekmek - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

17 Nisan 2024 - 19:58

İhh’dan Suriye’ye 550 Milyon Ekmek

İhh’dan Suriye’ye 550 Milyon Ekmek
Son Güncelleme :

02 Haziran 2015 - 12:33

Bu Haber 43 kez okunmuştur.
reklam

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın sürdüğü Suriye’de yardıma muhtaç olanlar için 9’u Suriye’de, 1’i de Reyhanlı İlçesi’nde olmak üzere kurduğu 10 ekmek fabrikasında son 2 yılda 550 milyon ekmek üretip dağıttı.
2011 yılında iç savaşın başlamasının ardından ilaçtan gıdaya kadar ihtiyaç duyulan tüm yardımları hayırseverlerin katkısıyla yardıma muhtaç Suriyeliler’e ulaştırmaya başlayan İHH, bu yardımlarına aralıksız devam ediyor. İHH, Suriyeliler’in en temel ihtiyacı olan ekmeği karşılayabilmek adına da Halep, Hama ve Humus bölgelerinde 9 ekmek fırını açtı. Vakıf, Türkiye sınırına yakın kamplardaki Suriyelilere ekmekleri daha hızlı ulaştırmak adına da 2 yıl önce Reyhanlı İlçesi’ndeki lojistik merkezine bir ekmek fabrikası kurdu.
İHH İnsani Yardım Vakfı Basın Danışmanı Burak Karacaoğlu, Suriye’de en çok ekmeğe ihtiyaç duyulduğunu bu nedenle de ekmek fabrikalarını kurduklarını söyledi. Fabrikalarda Suriyelilerin damak tadına uygun özel ekmekler üretildiğini belirten Karacaoğlu, şunları söyledi:
“Suriye’de ekmek çok önemlidir. Temel yaşam maddesi arasında yer almaktadır. Halk ekmek bulmakta güçlük çekiyor. İHH olarak hayır kurumlarının da desteği ile bu ihtiyaçlarını karşılamaya özen gösteriyoruz. Suriye’nin Halep, Hama ve Humus kentlerinde 9 ekmek fabrikamıza ek olarak 2 yıl önce de Reyhanlı’daki lojistik merkezimize bir ekmek fabrikası kurduk. Reyhanlıdaki ekmek fabrikasında günlük 170 bin ekmek üretiliyor ve ekmeklerin büyük bir bölümü Türkiye sınırı yakınındaki kamplarda yaşayan Suriyelilere ulaştırılıyor. 150 milyonu Reyhanlı’dan olmak üzere 10 fabrikamızda son 2 yılda 550 milyonun üzerinde ekmek üretildi ve bunlar Suriye’deki yardıma muhtaçlara dağıtıldı. Suriye halkına yardımlarımız devam ediyor.”
DSC_0031

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.