reklam
reklam
DOLAR 40,0510 % 0.03
EURO 46,9882 % -0.04
STERLIN 54,5346 % 0.18
FRANG 50,3470 % 0.05
ALTIN 4.238,31 % -0,29
BITCOIN 108.740,00 0.267

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti
reklam

Karasu Kanalı Yapımı hızlı ilerliyor

Yayınlanma Tarihi : Google News
Karasu Kanalı Yapımı hızlı ilerliyor
reklam

Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, bölgedeki tarım alanlarına hayat verecek Karasu Regülatörü ve Derivasyon kanalı çalışmaları yerinde inceledi.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, seçim bölgesindeki yatırımlarda incelemelerde bulundu. Hafta sonu seçim bölgesine gelen Yayman, yağan yağmura ve sert soğuğa rağmen saha çalışmalarına devam etti.
Tahtaköprü Barajının tamamlanması ardından bölge çiftçisine hayat verecek diğer proje olan Karasu Regülatörü ve Derivasyon Kanalı Yapımı İnşaatındaki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini belirten Milletvekili Hüseyin Yayman son gelişmeleri aktardı.
MAYIS 2023 BİTECEK
Sucu köyünde devam eden beton kaplama çalışmalarını yerinde inceleyen ve mühendislerden bilgi alan Yayman ‘ Tahtaköprü Barajından Reyhanlı Barajına su taşıyacak olan Karasu Derivasyon kanalı 37 km.lik bir uzunluğa sahip. Karasu İletim kanalında T1 ve T2 tünelleri geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. 37 km.lik kanalların betonlanması çalışmaları hızla devam ediyor. İnşallah söz verdiğimiz gibi, 2023 yılının Mayıs –Haziran ayında bu tünelden Reyhanlı Barajı’na suyu akıtacağız. Reyhanlı Barajına saniyede 50 metreküp suyu iletecek olan Karasu iletim kanalı ile çiftçimizi su probleminden tamamen kurtarmış olacağız. İnanılmaz bir projeyi daha tamamlamak üzereyiz. Yaparsa Ak Parti yapar sözü bir daha gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ederim.’ dedi.

reklam

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.