

Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kaymakam Candan, mesajında şu ifadelere yer verdi;
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ordu müfettişliği göreviyle İstanbul’dan hareket ederek 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak basmasıyla, Türk Milletinin bağımsızlık meşalesi ateşlenmiştir. Milli Mücadelenin miladı olarak anılan bir tarihin 120. sene-i devriyesinde ilk günkü coşku ve heyecanla, hür ve bağımsız devletimizin sonsuza kadar payidar olacağı tüm dünyaya duyurulmuştur.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gençliğe armağan edilen bu değerli emaneti yaşatmak ve korumak, gelecek nesillere en iyi şekilde aktarmak gençliğimiz başta olmak üzere hepimizin sorumluluğudur.
Sevgili Gençler; Cumhuriyetin sağladığı kazanımların bilincinde olarak, Türkiye’nin uygarlık yolunda durmadan ilerleyebilmesinin en büyük güvencesi ve teminatı sizlersiniz. Bu aziz vatanın atalarımızdan bizlere emanet olduğunun bilinciyle milletimize, devletimize, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkarak, ülkemizi hep birlikte daha huzurlu, daha müreffeh yarınlara taşımanın gayreti ve çabası içerisinde olacağınıza inanıyor, sizlere güveniyoruz.
Bu düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm halkımızın ve gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”