MİLLETVEKİLİ ERTEM ” YENİ ATAMALAR YAPILIRKEN DİKKATLİ OLUNMALI “ - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

16 Nisan 2024 - 07:08

MİLLETVEKİLİ ERTEM ” YENİ ATAMALAR YAPILIRKEN DİKKATLİ OLUNMALI “

MİLLETVEKİLİ ERTEM ” YENİ ATAMALAR YAPILIRKEN DİKKATLİ OLUNMALI “
Son Güncelleme :

29 Temmuz 2016 - 9:26

Bu Haber 7 kez okunmuştur.
reklam

CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem, darbeyle ilgili gündeme dair değerlendirmede bulundu,
CHP Hatay Milletvekili Birol Ertem değerlendirmesi söyle devam etti ” FETO/ PDY terör örgütüne mensup Cuntacıların 15 Temmuz akşamı kalkıştıkları Darbe girişimi, Milletimizin, Emniyet güçlerimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin içindeki Şerefli Subayların karşı koyması ile akamete uğratılmış ve Ulusça uçurumun kenarından dönülmüştür.
Bu alçak kalkışmanın içerisinde yer alan ve destekleyenleri nefretle kınıyorum. Hemen darbe teşebbüsünün olduğu saatlerde bütün partilerin parlamentoda sergilediği dayanışma da kaydadeğerdir.
Akabinde ilan edilen OHAL ve paralel çeteyle sürdürülen mücadele, bu çeteye bağlı memur, asker ve polisler doğal olarak görevlerinden alınmış ve haklarında yasal işlem başlatılmıştır.
Bu çeteyle organik bağı olmayan memurların deliller ortaya konmadan açığa alınması, bir tedirginlik ve güvensizlik ortamını beslemektedir.
Bundan sonraki mücadelede devletimizin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde adım atacağından kuşku duymuyorum.
Görevinden alınan personellerin yerine alınacak kişilerde tekrar aynı hataları yapmamak adına liyakat sistemine uygun bir şekilde kurumlara yerleştirmelerin yapılması gerekmektedir ve bizlerde Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu sürecin takipçisi olacağız.”

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.