
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, deprem sonrası yeniden inşa sürecine ilişkin yaptığı açıklamada şehrin her sokağının kıymetini bildiklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tam destekleriyle eskisinden daha güzel bir Hatay için gece gündüz çalıştıklarını ifade etti.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, deprem sonrası yürütülen yeniden yapılanma çalışmalarına ilişkin kapsamlı değerlendirmelerde bulundu.
“Asıl biz, bu şehrin her sokağının kıymetini biliyor; eskisinden de güzel bir Hatay için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Öntürk, yürütülen çalışmaların sadece bir imar faaliyeti olmadığını, aynı zamanda bir ihya ve yeniden diriliş süreci olduğunu vurguladı.
CUMHURBAŞKANIMIZIN DESTEĞİYLE HATAY YENİDEN AYAĞA KALKIYOR
Öntürk, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesi ve tam destekleriyle Hatay’da büyük bir dönüşüm hamlesinin hayata geçirildiğini belirtti.
Altyapıdan üstyapıya, ulaşım projelerinden çevre düzenlemelerine, sosyal donatı alanlarından kültürel mirasın korunmasına kadar her alanda yoğun bir çalışma yürütüldüğünü kaydeden Öntürk, merkezi idare ile yerel yönetimin koordinasyon içinde hareket ettiğini ifade etti.
Şehrin sadece fiziki anlamda değil, sosyal ve ekonomik açıdan da ayağa kaldırılması için planlı ve sürdürülebilir projelerin devreye alındığını dile getirdi.
HEMŞEHRİLERİMİZİN KARARLILIĞI EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ OLDU
Deprem sonrası topraklarını terk etmeyen Hataylılara da özel olarak teşekkür eden Öntürk, “Deprem sonrası topraklarımızı terk etmeyen, el ele vererek tüm sıkıntıları aştığımız her bir hemşehrime minnettarım” dedi.
Dayanışma ruhunun Hatay’ın en büyük gücü olduğunu belirten Öntürk, devlet-millet iş birliğiyle tüm zorlukların aşıldığını ve aşılmaya devam ettiğini vurguladı.
Öntürk, Hatay’ın geçmişte olduğu gibi yeniden bölgenin parlayan yıldızı olacağını ve eskisinden çok daha güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğini sözlerine ekledi.