

Reyhanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları, telefon dolandırıcılığına karşı uyararak böyle bir durumla karşılaşılması halinde durumun polis veya jandarmaya bildirilmesini istedi.
Son dönemlerde artan şikayetler üzerine Emniyet Müdürlüğü vatandaşları bir kez daha uyararak, telefon dolandırıcılarına inanmamalarını istedi. Belediye hoparlöründen yapılan anonsta, savcı, polis veya jandarmanın vatandaşları arayarak para talebinde bulunmalarının söz konusu olmadığı belirtilerek şöyle denildi;
“Telefonla arayarak kendini Cumhuriyet Savcısı, polis veya jandarma olarak tanıtarak Fetö Terör Örgütü, hırsızlık, gibi suçlara karışmış olduğunuz veya bu suçlarda kimliğinizin kullanıldığının tespit edildiği gibi sözler söylemek suretiyle herhangi bir sebep belirterek sizden para isteyen, bankadan para çekmenizi veya hesaba para yatırmanızı isteyen veya buluşmak için sizi herhangi bir yere çağıran kişilere itibar etmeyiniz. Böyle bir durumla karşılaştığınızda, bulunduğunuz yere göre hemen 155 Polis imdat veya 156 jandarma hattını arayarak bildiriniz. Unutmayın, savcı, polis veya jandarma sizden para vermenizi veya herhangi bir yere para yatırmanızı istemez. Polis veya jandarma sizinle görüşmek istediğinde evinize ekip göndererek aldırır veya savcılık, emniyet müdürlüğü veya jandarmaya davet eder.”
Öte yandan, yarın Cuma hutbesinde aynı konunun anlatılarak vatandaşların bilgilendirileceği belirtildi.