Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’nin Kutlu Doğum Haftası Mesajı - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

19 Nisan 2024 - 06:27

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’nin Kutlu Doğum Haftası Mesajı

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi’nin Kutlu Doğum Haftası Mesajı
Son Güncelleme :

16 Nisan 2015 - 9:19

Bu Haber 6 kez okunmuştur.
reklam

Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Kutlu Doğum haftasını bir mesaj ile kutladı.
Belediye Başkanı Şanverdi mesajında, “Peygamber Efendimizin (S.A.V.) dünyayı şereflendirdiği çok önemli bir haftanın içinde bulunmaktayız. 2015 yılı Kutlu Doğum Haftası ana teması, “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı”dır. Sevgili peygamberimiz; insanların iyi ile kötüyü ayırt edemez hale geldiği, bir dönemde, Yüce dinimiz İslam’ın, çağları aşan mesajlarını taşıyan Kuran-ı Kerim’i tebliğ etmek üzere, âlemlere rahmet olarak gönderilmiştir.
Hz. Muhammed (S.A.V.), üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allah’ın bir lütfüdür. O, yaşantısı, davranışları, söyledikleri ve yaptıklarıyla bir insanın, insani erdemler açısından yükselebileceği, en yüce makama ulaşmıştır. Bizlere düşen Peygamber Efendimizin güzel ahlakını ve şahsiyetini örnek almak ve tüm insanlığa doğru bir şekilde anlatmak ve tanıtmaktır. Zira biz kardeşliği ve birlikte yaşama hukukunu ondan öğrendik. Doğulu-Batılı, Arap-Acem, Türk-Kürt, kadın-erkek, zengin-fakir, şehirli-köylü, işçi-memur, eğitimli-eğitimsiz gibi tüm ayrımları, iman kardeşliğinin potasında eritmeyi bize O öğretti. İnsanlık onun nuruyla var oldu. Ona göre müminler birbirine hak bağı ile bağlıdır. Hak bağının kurucusu ise bizzat Cenab-ı Hakk’ın kendisidir. Nitekim ayette “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz” (Âl-i İmran, 3/103) buyrulmuştur.
Hz. Peygamber (s.a.s.) ve ashabının temellerini attıkları birlikte yaşama hukuku tek taraflı bir süreçte gelişmemiş, diğer din mensuplarının da bu anlayışa katkıları olmuş, bu sayede başta Anadolu olmak üzere Endülüs’ten Hindistan’a, Afrika’dan Asya’ya İslam coğrafyasının dört bir köşesinde örnek toplum modelleri ortaya konulmuştur. Farklı millet, kültür ve dinlerin kavşak noktaları olarak nitelendirebileceğimiz Kudüs, Şam, Bağdat, Kahire, İskenderiye, Kurtuba, Üsküp, Saray Bosna, Antakya, Edirne, Bursa, Mardin, İstanbul gibi İslam şehirleri, hoşgörünün, anlayışın, saygının hüküm sürdüğü huzur ve barış merkezleri olmuşlardır.
Peygamberimizin (s.a.v.) Ensar ve Muhaciri nasıl kardeşler topluluğu haline getirdiği, Yahudiler ve gayr-i Müslimlerle Medine Vesikasını imzalayarak birlikte yaşama ahlakı ve hukukunu nasıl oluşturduğunu ve sonra Müslümanların tarih boyunca bunu örnek alarak nasıl çok kültürlü medeniyetler inşa ettiğini bilememiz gerekir.
Milletimizin kalbindeki Yüce Peygamber sevgisi başka hiçbir şeyle kıyas edilmeyecek kadar eşsizdir. Yüce Peygamber’in doğum yıldönümünü andığımız bugünlerde O âlemlere rahmet olarak gönderilen elçinin birleştirici rolünü yeniden hatırlamaya ve onun yolunda gitmeye muhtacız.
“Kutlu Doğum Haftası” ‘nın, İslam Alemine, Milletimize ve şehrimize hayırlar getirmesini diliyor, Ülkemizin ve tüm dünyanın, O’nun birlikte yaşama ahlakı, ebedi sevgi ve barış mesajında buluşmasını, kardeşliğimizin ve birliğimizin kuvvetlenmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.