reklam
reklam
DOLAR 39,9111 % 0.1
EURO 47,0490 % 0.33
STERLIN 54,5474 % 0.14
FRANG 50,2400 % 0.18
ALTIN 4.274,48 % 0,35
BITCOIN 108.095,62 0.202

VAKTİNE KALAN SÜRE

:
için vakti
reklam

Reyhanlı’nın sorunları masaya yatırıldı

Yayınlanma Tarihi : Google News
reklam

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ev sahipliğinde yapılan toplantıda Reyhanlı’nın sorunları masaya yatırıldı.
Emir Otel’de gerçekleşen toplantıda RTSO Başkanı Necmettin Zaroğlu, Reyhanlı Barajı’nın bitirilmesi ve önemi ile tarımsal sorunlar başta olmak üzere esnaf ve ticaretle uğraşanların sorunları, ilçede yaşayan Suriyelilerin durumları görüşüldü. Ayrıca, belediye hizmetleri ile ilgili beklentilerin ve çözüm önerilerinin konuşulduğu toplantıda ilçedeki STK ve dernekler ile yapılacak ortak çalışmalar ele alındı.
Toplantıya, Kaymakam Tuncay Dursun, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Ticaret Borsası Başkanı Bülent Karaca, AK Parti ilçe başkanı Musa Yüksekgönül, Siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları Hüseyin Yumuşak, Mehmet Arslan, STK, Kooperartif, Oda Başkanları, Suriyeli dernek temsilcileri katıldı.
Zaroğlu konuşmasında; “Bölgede meydana gelen taşkınların verdiği zararın ve çoraklaşmanın önlenmesi, verimli toprakların sulanması ile yıllık 382 528 620 TL gelir artışı ve 54 124 kişiye ilave istihdam sağlanacak. Reyhanlı Barajı ile Amik Ovası’nda yer alan 600 000 dekar saha sulanacak ve 200 000 dekar saha taşkın zararından korunacak. Sözleşme bedeli 91 560 000 TL olan “Reyhanlı Barajı Takviye Tesisleri 1. Kısım (Karasu regülatörü ve derivasyon kanalı yapımı) inşaatı Projesine başlandı. Proje kapsamında Hatay İli’nde yer alan Reyhanlı Barajı ana su kaynağı olarak faaliyet gösteren Afrin Çayı’nın yetersiz olması nedeniyle Karasu Çayı’ndan Reyhanlı Barajı rezervuarına su aktarılması için gerekli tesislerin yapılması yer alıyor. Proje ile 1 adet regülatör, beton ağırlıklı duvarlı kanal, beton kaplama trapez kanal, atnalı kesitli galeri, atnalı kesitli tünel ve kanal üzerinde çeşitli sanat yapıları inşa edilecek. Söz konusu projenin 800 günde tamamlanması hedefleniyor” dedi.
Zaroğlu daha sonra konuşmasının devamında ;
“TOBB tarafından RTSO üyeleri için ayrılan 1.200.000 TL. Nefes kredisi KOSGEB tarafından daha önce verilen ama kısıtlı sayıda tutulan 50.000 TL. Destek kredisinin daha geniş kapsamlı yeniden verilmesi için girişimlerde bulunduk. Özellikle Nakiye sektöründeki üyelerimizin Cilvegözü Sınır kapısında oluşan uzun kuyrukları önlemek için Modern bir TIR Parkı yapım çalışmaları devam ediyor” diye konuştu.
Toplantı daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.
DSC_0737DSC_0772

reklam

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.