Suriye’de Sağlık Çalıştayı - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 08:01

Suriye’de Sağlık Çalıştayı

Suriye’de Sağlık Çalıştayı
Son Güncelleme :

01 Aralık 2017 - 8:35

Bu Haber 7 kez okunmuştur.
reklam

İnsan Hak ve Hürriyetleri(İHH), İnsani Yardım Vakfı’nca, Cilvegözü Gümrük Kapısı karşısında bulunan Suriye’nin Bab-El Hava Sınır Kapısı’nda sağlık çalıştayı düzenlendi.
Sağlık alanında çalışmalarını sürdüren İHH, Bab-El Hava’da, 18 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile İHH Bab-el Hava Lojistik Merkezi’nde 8. çalıştayını gerçekleştirdi.
Ülkede devam eden iç savaş nedeniyle sağlık alanında oluşan eksiklikleri gidermek amacıyla yerel ve uluslararası olarak hizmet veren 18 sivil toplum kuruluşu katıldığı çalıştayda Suriye’ye yönelik sağlık çalışmalarında koordinasyonun oluşturulması konuşuldu.
İHH Suriye Çalışmaları Bab- El Hava Ofisi Sorumlusu Mehmet Şuayip Altun, sağlık çalışmalarının daha sistematik ilerlemesi için bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ile 8. kez toplandıklarını söyleyerek, “Çalıştay sonucunda Suriye’deki sivillere yönelik sağlık çalışmalarının tek elden koordineli bir şekilde devam ettirilmesi kararlaştırıldı. Ülke içerisinde sağlık ürünleri ve hizmetleri noktasında ciddi eksiklikler mevcut. Özellikle İdlib kırsalındaki bölgelerde sağlık çalışmaları yardım kuruluşları tarafından yürütülüyor. Bu nedenle bu alanda çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ile sıkça bir araya gelinerek sağlık çalışmalarında bir sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Son toplantımızda alınana karar doğrultusunda bölgedeki sağlık çalışmalarının koordinasyonun uzman bir ekip tarafından yürütülmesi kararını aldık” dedi.
İç savaşın devam ettiği Suriye’de sağlık alanında büyük adımlar atılması gerektiğini sözlerine ekleyen Altun şunları söyledi;
“Birçok hastanede tıbbi malzeme yetersizliği yaşanıyor. Tıbbi malzeme ve ekipman eksiklikleri maalesef kurtarılabilecek durumda olan hastalarında hayatlarını kaybetmelerine neden oluyor. Bu nedenle sağlık alanında daha büyük adımlar atılması gerekiyor. Bu tip organizasyonları daha da genişleterek Suriye’nin geleceğine sorunsuz işleyen bir sağlık sistemi bırakmayı arzu ediyoruz.
Çalıştay sonunda katılımcılara sağlık sertifikası verildi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.