Suriye’deki sel felaketi mağdurları için yardım çağrısı - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

19 Nisan 2024 - 05:44

Suriye’deki sel felaketi mağdurları için yardım çağrısı

Suriye’deki sel felaketi mağdurları için yardım çağrısı
Son Güncelleme :

28 Aralık 2018 - 10:32

Bu Haber 11 kez okunmuştur.
reklam

Suriye’nin İdlib ve Lazkiye kentlerinde iki gündür şiddetini artıran yağışların sele dönüşmesi nedeniyle mağdur olan ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için İHH İnsani Yardım Vakfı’nca yardım çağrısında bulunuldu.
Suriye’nin İdlib ve Lazkiye kentlerinde iki gündür devam eden şiddetli yağmur yağışları gece itibariyle sele dönüştü. İdlib ve Lazkiye kentlerindeki çadır kent ve kamplar selin etkisiyle sular altında kaldı. Selden etkilenen yaklaşık 25 bin kişinin yaşadığı kamplarda yaşayan siviller geceyi selden etkilenmeyen bölgelerdeki okul ve mescitlerde geçirmek zorunda kaldı.
Kamp bölgelerinde ki çadırların su basması nedeniyle ilk belirlemelere göre yaklaşık 25 bin sivilin mağdur olduğu tespit edildi. İHH İnsani Yardım Vakfı’nca sel felaketi mağduru siviller için yardım çağrısında bulunuldu.
İHH Suriye Çalışmaları Saha Sorumlusu Şuayip Altun, yaptığı açıklamada, ‘’Su baskının sele dönüşmesi sonucu iki gündür siviller boş bulabildikleri tüm alanlara sığınıyor. Mağdur olan insan sayısı giderek artıyor. Bu nedenle İdlib kentinin selden etkilenmeyen bölgelerinde kuracağımız barınma merkezlerindeki aileler için çadır, battaniye, sünger yatak, gıda malzemeleri ve kışlık kıyafet ihtiyacı bulunuyor. Tüm hayırseverleri destek olamaya davet ediyoruz.’’ diye konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.