Suriyeli cam kemik kız Şirin’in ailesi hayırseverlerden yardım bekliyor - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

19 Nisan 2024 - 06:28

Suriyeli cam kemik kız Şirin’in ailesi hayırseverlerden yardım bekliyor

Suriyeli cam kemik kız Şirin’in ailesi  hayırseverlerden yardım bekliyor
Son Güncelleme :

08 Şubat 2021 - 16:38

Bu Haber 65 kez okunmuştur.
reklam

İç savaş nedeniyle İdlib’ten Türkiye’ye gelen EL Şileş ailesi, cam kemik hastası 4 yaşındaki kızları Şirin El Şileş’in Adana’da süren tedavisinin devamı için hayırseverlerden maddi destek bekliyor.
Türkiye’de dünyaya getirdiği 4 yaşındaki kızı Şirin El Şileş’in doğumundan 8 ay sonra rahatsızlandığını ve tedavi için gittikleri hastanede kemikleri kırıldığını, cam kemik hastası olduğunu öğrendiklerini söyleyen annesi Fadya El Şileş, bu duruma çok üzüldüklerini belirtti. Anne Fadya, kızının daha sağlıklı olması için Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde süren tedavisinin devamı için Adana’ya gidip gelmekte zorlandıklarını, bu nedenle de hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.
Anne Fadya; “Biz ailece Suriye’den geldik. Türkiye’ye geldiğimde hamileydim. Doğumdan bir süre sonra kızım rahatsızlandı. Kemikleri kırılıyordu. Hastaneye gittik. Hatay’dan sonra Adana’ya sevk ettiler. Adana’da cam kemik olduğunu öğrendik. Tedavi ediliyor. Ama bizim sürekli Adana’ya gidip gelecek imkanımız yok. Doğumdan bu yana kemikleri kendi kendine kırılıyor. Bu süreçte hayırseverlerden bize destek olmalarını tedavileri konusunda yardımcı olmalarını istiyoruz. Tamamen iyileşme imkan varsa ameliyat olsun” dedi.
Babası Enes ise, eşinin hamilelik döneminin zor geçtiğini belirterek; “Biz İdlib’te yaşıyorduk. Buraya geldiğimizde eşim hamileydi. Hamileliği zor ve yorucu oldu. Doğumdan bir süre sonra kemikleri kırılmaya başladı. Hastanede bir dizi tedavi gördü, cam kemik hastası olduğunu öğrendik. Tedavi ve ilaç aldık. Ancak kımızın tedavisinin devamı için Adana’ya gidip gelmemiz gerekiyor. Bende ancak iş bulursam amele olarak çalışıp geçiniyoruz. Ekonomik gücümüz yok. Hayırseverlerden yardım bekliyoruz, üç çocuğum sağlıklı olduğu sadece Şirin cam kemik hastası” şeklinde konuştu.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.