Suriyeliler, Kurban Bayramı’nda Ülkelerine Gidebilecek - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

20 Nisan 2024 - 01:31

Suriyeliler, Kurban Bayramı’nda Ülkelerine Gidebilecek

Suriyeliler, Kurban Bayramı’nda Ülkelerine Gidebilecek
Son Güncelleme :

02 Eylül 2016 - 9:08

Bu Haber 8 kez okunmuştur.
reklam

Suriyeliler, geçen Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi Kurban Bayramı’nda da yakınları ile bayramlaşmak için Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ülkelerine gidebilecek.
Güvenlik gerekçesiyle tüccar, yaralı ve hastalar dışında Suriye’den Türkiye’ye girişlere izin verilmeyen, ülkesine dönmek isteyen Suriyeliler(in istediği zaman çıkış yapabildiği ancak dönemediği Cilvegözü Sınır Kapısı, 5 Eylül’de bayramlaşma için açılacak. Suriyeliler, pasaportları ya da AFAD tarafından kendilerine verilen yabancı tanıtım kartlarını, kapıda bayram iznine gittiğini belirterek kapıda kayıt yaptırdıktan sonra 11 Eylül Pazar günü mesai bitimi saatine kadar ülkelerine gidebilecek. Suriyeliler Kurban Bayramı’nın son gününden itibaren 45 gün içerisinde Türkiye’ye dönebilecek. Kayıt yaptırmadan çıkış yapan Suriyelilerin dönüşlerine izin verilmeyecek.
Geçen Ramazan Bayramı’nda 50 bin Suriyeli Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ülkelerine geçerek yakınlarıyla bayramlaşmıştı.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.