TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN HAYATLARA MUCİZE DOKUNUŞ - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

12 Ekim 2024 - 05:24

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN HAYATLARA MUCİZE DOKUNUŞ

TAYVAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDEN HAYATLARA MUCİZE DOKUNUŞ
Son Güncelleme :

24 Ekim 2022 - 18:56

Bu Haber 2 kez okunmuştur.
reklam

Reyhanlı ilçesinde Bulunan Tayvan Kültür Merkezi sosyal etkinliklerine bir yenisini daha ekledi.
Savaşın acımasız yüzünü gören engelli mültecilerin yaşadıkları bireysel zorluklara, yabancı bir ülkede mülteci olmanın zorluğu da ekleniyordu bu zorluğu en aza indirmek için çaba sarf eden Tayvan Kültür Merkezi koordinatörü Prof.Dr. Chıu Chen Yu ve arkadaşları Reyhanlı’da adeta harikalar yaratıyor.
Reyhanlı ilçesinde Bulunan Tayvan Kültür Merkezi koordinatörü Prof.Dr. Chıu Chen Yu yapmış olduğu çalışmalar ile ilgili açıklamada ; “Engelli insanlara ve yakınlarına birçok alanda destek verdiklerini belirterek “Engelli insanlarımıza ve onların yakınlarına değişik alanlarda uzman kişilerce uyum çalışması kapsamında Yurt dışından gelen gönüllülerimiz aracılığıyla seminerler verdirmekteyiz. Grup çalışmaları sunmaktayız, Engelli insanlarımızın özellikle de bürokratik alanda çokça işlemleri oluyor. Bu insanlarımız ve aileleri ne yazık ki bu işlemleri gerektiği gibi yapamamaktalar. Mesaimizin önemli bölümü engelli insanlarımızın sorunlarını çözmeye ayırıyoruz. Ayrıca, Engelliler Günü’nü değişik aktivitelerle kutluyoruz. Zaman zaman engellilere yönelik çeşitli eğlenceler düzenliyor; moralman iyi olabilmelerini sağlamaya çalışıyoruz” Bazen de Ekonomik destek amaçlı da olsa ufak tefek işlerde yardımcı olması nedeniyle merkezimizde bizlerle çalışarak sosyal uyum kavramında çalışmalarını da sağlıyoruz. Samir. Muhammed ve Abdullah onlar da sığınmacılardan biri. 2012’de Halep’te babasını bir kaza kurşunuyla kaybettikten sonra ailesiyle birlikte Türkiye’ye gelmeye karar vermiş. Nereye gideceklerini bilmiyorlarmış, bir arkadaşı bir süredir Hatay’da yaşıyormuş. “En azından tanıdığım biri olur” düşüncesiyle o da Hatay’a yerleşmiş: “İlk geldiğimizde geçici olarak mı geleceğiz yoksa uzun bir süre mi olacak, aylarca mı kalacağız yıllarca mı bilmiyorduk. Baktım birkaç ay geçmeye başladı ve geleceğimiz belirsiz olduğu için Türkçe öğrenmeye karar verdim. Ne kadar öğrenebilirsem öğreneyim dedim. Kurslara gittim, 4-5 ay her gün sabah ya da akşam kursa gittim. Türkçe dizileri, filmleri izledim. Az çok okumaya başladıgını söylüyor.Hatay’da kalıcı olduklarını anladıktan sonra burada ne iş yapabileceğini araştırmaya başlamışlar. Ama sağlık sorunları nedeniyle iş bulamamışlar. Arkadaşının yardımıyla Bizlere gelerek yardım istendi. Bizler Tayvan’da bulunan gönüllülerimizin yardımıyla bu arkadaşların sağlık hizmetlerini yaptırarak fizik tedavi yapılması ve Merkezdeki aktivitelere katılarak psikolojikmen desteklerimiz oluyor.Engelli, yaralanma ya da fiziksel veya zihinsel bir rahatsızlık nedeniyle bazı hareketleri, duyuları veya işlevleri kısıtlanan (kişi). Engeller doğuştan gelebilir veya sonradan geçirilen hastalıklar veya kazalar sonucu ortaya çıkabilir. Dünya Sağlık Örgütü’nün İşlevsellik, Yeti Yitimi ve Sağlığın Uluslararası Sınıflandırmasına göre engelli olma hâli için yeti yitimi terimi kullanılır. Engelliler; vücudun duyusal, işlevsel, zihinsel ve ruhsal farklılıkları öne sürülerek; toplumsal veya yönetimsel tutum ve tercihler sonucu, yaşamın birçok alanında kısıtlama ve engellerle karşılaşabilirler. Bizler bu engellerin Kaldırılması için Elimizden gelen Her türlü desteği vermeye hazırız.” Dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.