

Bilim kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca:”Toplam test sayımız 20 milyonu, pozitif vaka sayımız 1.5 milyonu aştı. Geçen zirve olan Nisan ayına göre vaka sayısında 5 kat, vefatlarda yüzde 55 artış var diyen Sağlık Bakanı Koca; “Hatay, Adana, Samsun, Mersin, Ordu’da artış, İstanbul Ankara Gaziantep gibi illerde düşüş var. Daha sıkı tedbirler kaçınılmaz oldu” dedi.
AŞI ÜCRETSİZ YAPILACAK
50 MİLYON DOZ AŞI GELİYOR
Bakan Koca, Aşı vatandaşlarımıza bedelsiz olarak verileceği ve Nisan ayında sağlık kuruluşlarında başlanacağını söyledi. Ayrıca Bakan Koca, Korona virüs aşısının 2 doz olarak uygulanacak dedi.
Hatay’da hasta sayısı giderek artıyor diyen Bakan Koca; Hastane servis doluluk oranı 64.0, Yoğun bakım doluluk oranı 84.8, Solunum cihazı doluluk oranı 79.3 olduğunu söyledi.