Zaroğlu, “Mısır fiyatı 1 TL olmalı” - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

27 Mart 2024 - 23:01

Zaroğlu, “Mısır fiyatı 1 TL olmalı”

Zaroğlu, “Mısır fiyatı 1 TL olmalı”
Son Güncelleme :

25 Ağustos 2017 - 9:46

Bu Haber 6 kez okunmuştur.
reklam

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Başkanı Necmettin Zaroğlu, hasadı tamamlanmak üzere olan birinci ürün mısır taban fiyatının 1 TL olması gerektiğini söyledi.
Reyhanlı’da yaklaşık 20 bin dekar alanda ekilen ve hasadı da tamamlanmak üzere birinci ürün mısırın fiyatının hükümet tarafından açıklanmaması nedeniyle çiftçinin mağdur olduğunu söyleyen Zaroğlu, TMO’nun emanet usulü ile mısır aldığını, bazı çiftçilerin ise fiyat açıklanmadığı için ürünü tüccar sattığını belirtti. Zaroğlu, “Tüccar ise mısırı geçen yılın fiyatı olan 70-75 kuruştan satın alıyor. Girdiler hesap edildiğinde ürün ucuza satılmış oluyor. Oysa bu günkü şartlarda mısır fiyatı en az 90 kuruş ile 1 TL arasında olmalıdır. Hükümetten mısır fiyatının bir an önce açıklamasını bekliyoruz” dedi.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.