ZEYTİN ÜRETİCİSİNE MÜJDE - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

18 Nisan 2024 - 21:02

ZEYTİN ÜRETİCİSİNE MÜJDE

ZEYTİN ÜRETİCİSİNE MÜJDE
Son Güncelleme :

05 Kasım 2019 - 9:02

Bu Haber 7 kez okunmuştur.
reklam

AK Parti Hatay Milletvekilleri, T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret eti. Ziyarette zeytin üreticisinin sorunları ve Afrin’den Gelen Zeytinyağı’nın iç piyasaya sürülmesiyle ilgili konularda konuşuldu.
HATAY’IN SORUNLARINI İLETTİLER
AK Parti Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, T.C. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ı ziyaret ederek Sınır Kapısı, Zeytinyağı Üreticilerimizin Sorunları, Gümrük Analiz Laboratuarı sorunlarını anlattı.
Konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir bilgilendirme yayınlayan AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu: “BMM İletişim Merkezinde AK Parti Hatay Milletvekillerimizle Birlikte Bir Araya Geldiğimiz Ticaret Bakanı’mız Sn. Ruhsar Pekcan İle Zeytindalı Sınır Kapısı, Zeytinyağı Üreticilerimizin Sorunları, Gümrük Analiz Laboratuvarı Başta Olmak Üzere Hatay’ımıza Dair Bereketli ve Verimli Bir Fikir Teatisi İçinde Bulunduk. Afrin’den Gelen Zeytinyağı’nın İç Piyasaya Sürülmesiyle İlgili Üreticilerimizden Gelen Şikayetlere İstinaden Zeytinyağının Mersin Serbest Bölge’den İhracata Sunulması Talebimizi Sayın Bakanımıza İlettik. Hatay’ımızın Ticaret Hayatına Değer Katacak Zeytindalı Sınır Kapısının İşlevsel Hale Gelmesine Dair de Bakanımızla Mutabık Kaldık. Ayrıca Dış Ticaret Potansiyeli Yüksek Olan Hatay’ımızda İthalat ve İhracat Ürünlerinin Gümrük Laboratuvarlarında İncelenmesi Yükümlülüğünden Ötürü İskenderun’a Yapımı Planlanan Gümrük Kimyasal Analiz Laboratuvarının Bir An Önce Hayata Geçirilmesi Yönündeki Taleplerimizi de, Sayın Bakanımıza İlettik. İskenderun’a Açılacak Olan Laboratuvar İle Artık İhracat ve İthalat Ürünlerine Dair Numuneler Analiz İçin Mersin ve Gebze’ye Gitmek Zorunda Kalmayacak, Hem Zamandan Tasarruf Sağlanacak, Hem de Maliyetler Aşağı Çekilmiş Olacak.Değerli Bakanımıza Yakın İlgi ve Alakalarından Ötürü Hataylı Hemşerilerimiz Adına En Kalbi Şükranlarımı Sunuyorum.”dedi.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.