Hatay Tek Yürek - Reyhanli Gizem Gazetesi - Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın KalbiReyhanli Gizem Gazetesi – Reyhanlının Bağımsız Siyasi Gazetesi Haberin Adersi- Güncel Haber Sitesi Reyhanlı'nın Kalbi

29 Mart 2024 - 08:52

Hatay Tek Yürek

Hatay Tek Yürek
Son Güncelleme :

11 Şubat 2020 - 10:41

Bu Haber 33 kez okunmuştur.
reklam

Hatay Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, Kıbrıs Gazileri ve STK temsilcileri bir araya gelerek KKTC Cumhurbaşkanı’nın Tayfur Sökmen’e ilişkin sözlerine tepki olarak ortak bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Hatay Valilik binası önünde gerçekleştirilen basın açıklaması sırasıyla Ak Parti, CHP ve MHP Milletvekillerinin açıklamasıyla kamuoyuyla paylaşıldı.
Basın açıklamasına; Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman (AK Parti), Abdulkadir Özel (AK Parti), Hüseyin Şanverdi (AK Parti), Sabahat Özgürsoy Çelik(Ak Parti), Suzan Şahin (CHP), İsmet Tokdemir (CHP), Lütfi Kaşıkçı(MHP), Kıbrıs Barış Harekâtı Gazileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Ak Parti Hatay İl Başkanı Mehmet Yeloğlu, MHP Hatay İl Başkanı Murat Adal, belediye başkanları, parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri katılım sağladı.
TAYFUR SÖKMEN’İN MÜCADELESİ MİLLETİMİZİN MÜCADELESİDİR
“Bugün AK Parti, MHP, CHP ve STK’larımızın seçilmiş temsilcileri olarak sizlerin karşınızdayız. Söz konusu Hatay’ımız olunca hepimiz rozetlerimizi bir kenara bırakarak “Sen Ben Yok. Hatay Var.” diyerek Adalet ve Kalkınma Partisi adına söz alarak açılış konuşmasını yapan 27. Dönem Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman: “KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın bir İngiliz gazetesine yaptığı esef verici açıklamalar, sorunlu zihniyetini ve skandal tutumunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’ye bağlanma ihtimalini korkunç olarak nitelendiren ve Milli Mücadele Kahramanı Tayfur Sökmen Beyi de hedef alarak, ‘İkinci bir Tayfur Sökmen olmayacağım’ diye talihsiz bir açıklama yapan Akıncı’nın Hatay’ı ve Hataylıları derinden yaralayan bu sözlerini Hatay’ın evlatları olarak asla kabul etmiyoruz. Bu sözler her şeyden önce Büyük kahraman Rauf Denktaş’ın kemiklerini sızlatmış ve ruhunu incitmiştir. Cumhurbaşkanlığı makamında oturan bir insanın bu sözleri başta Hataylılar olmak üzere Aziz Milletimizi derinden üzmüştür ve yaralamıştır. Sayın Mustafa Akıncı’ya Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hatay benim şahsi meselemdir” dediği Hatay’ımızdan sesleniyoruz. Tayfur Sökmen bizim için milli bir kahramandır. Tayfur Sökmen’ in adı tarihe ve aziz milletimizin kalbine yazılmıştır. Onun mücadelesi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve milletimizin mücadelesidir.” diyerek sözlerini açıklamasını tamamladı.
HATAY, TAYFUR SÖKMEN’DİR
Cumhuriyet Halk Partisi adına açıklamaya yapan 27. Dönem Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir: “Akıncı’nın sözleri tarih huzurunda doğru olmamıştır. Hatay’ın anavatana katılışını korkunç olarak nitelendirilmesi skandaldır. Sayın Mustafa Akıncı Türk milletinin mi, emperyalist işgalcilerin mi yanındasınız? Lütfen açıklayınız da öğrenelim. Tayfur Sökmen bey liderliğinde dedelerimiz Fransız işgalcilerine karşı kurtuluş mücadelesi vererek şehrimizi esaretten kurtarmıştır. Daha sonra bağımsız bir devlet kurup kendi meclisini ve Cumhurbaşkanını seçmiştir. Kurulan Hatay Meclisi de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne bağlanma kararı almıştır. Bizler Hataylılar olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bir parçası olmaktan gurur ve şeref duyuyoruz. Asıl korkunç olacak olan Sayın Akıncı’nın ifadesinin tersine Hatay’ın anavatana kavuşamayıp sömürge bir devlet olup emperyalist devletler tarafından yutulmasıydı. Çok şükür bu gerçekleşmedi. Bir annenin evladına kavuşması gibi Hatay ait olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne kavuştu. Akıncı’yı talihsiz sözlerinden dolayı Büyük Türk Milleti ve Hatay Halkından özür dilemeye davet ediyoruz. Tayfur Sökmen Hataylıların sevgisini ve Mustafa Kemal Atatürk’ün iltifatlarını kazanmış bir Kuvayı Milliye kahramanıdır. Tayfur Sökmen’e hakaret Mustafa Kemal Atatürk’e ve Milli Kurtuluş Mücadelemize dolayısıyla milletimize hakaretle eşdeğerdir. Tayfur Sökmen’e hakaret Kıbrıs Türk’ünü yok olmaktan kurtaran Rauf Denktaş’a hakarettir.
TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİMİZ
AY YILDIZLI BAYRAĞIMIZ NAMUSUMUZDUR
Milliyetçi Hareket Partisi adına basın açıklamasını sürdüren 27. Dönem Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı: “Bugün Hatay’ın seçilmiş tüm Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve aynı zamanda sivil toplum örgütü temsilcileriyle Hatayımıza, kurucu değerlerimize ve devletimize karşı yapılan skandal açıklamalara karşılık vermek için buradayız. Arkamıza aldığımız bu tarihi bina aynı zamanda bundan tam 81 yıl önce o günün seçilmiş Milletvekillerinin tamamı tarafından Hatay’ın Anavatana katılma kararının alındığı yerdir. Bugün bizler de tıpkı 81 yıl önceki gurur ve heyecanla Hatay’ın seçilmiş tüm Milletvekilleri olarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti çatısı altında hür ve bağımsız bir şekilde yaşamaktan büyük bir onur duyduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Kıbrıs Türklüğünün hak ve çıkarları, varlık ve bağımsızlık değerleri uğruna hayatları pahasına mücadele eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş olmak üzere bütün şehitlerimize ve ebediyete irtihal edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Burada bulunan Gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu sözlerin Kıbrıs Türklerine, şehitlerimize, Türkiye’ye ve aziz milletimizin tarih boyunca yapmış olduğu fedakar mücadeleye saygısızlık olduğunu belirtmek istiyoruz. Hatay nasıl ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsi meselesiydi ve O’nu hiçbir emperyal güce ezdirmedi ve teslim etmediyse Kıbrıs Türklüğü ve Kıbrıs Davası da Türk Milletinin şahsi meselesidir. Aziz Milletimiz onu hiçbir emperyalist güce teslim etmeyecektir. Kamuoyuna saygılarımızla.” diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

YORUM YAP

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.