Warning: getimagesize(/home/gizem/public_html/wp-content/uploads/DSC_07591-790x444.jpg): Failed to open stream: No such file or directory in /home/gizem/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/functions-ek.php on line 211
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gizem/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/functions-ek.php on line 219
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gizem/public_html/wp-content/themes/theHaberV8/functions-ek.php on line 220


Reyhanlı’daki Said Derneği, iç savaş nedeniyle eşlerini kaybettikten sonra çocuklarını yanlarına alarak Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’ne yerleşen Suriyeli kadınların hayata tutunmalarını ve aile bütçelerine katkı sağlayabilmelerini sağlamak için konfeksiyon atölyesi kurdu. İlk etapta 10 kadını bünyesine katan dernek, konfeksiyon atölyesinde kadın erkek ceketleri, pijama, namazlık dikerek satışa sundu. Daha sonra da gelen talepler doğrultusunda hem Türkiye’deki ve hem de Suriye’deki okul öğrencileri için kıyafet üretmeye başladı.
Bir yıldan bu yana Reyhanlı’da yaşayan Said Derneği’ndeki atölyede çalışarak aile bütçesine katkı sağlayan Safa Leben, “Hama’dan geldim. 6 çocuğum var. Bir yıldan bu yana dernek bünyesindeki atölyede çalışıyorum. Bize verilen kumaşları dikiyorum. Böylece aileme destek oluyorum” dedi.
Eşi hava saldırısında ölen iç savaş mağduru Adle Fehid, Lazkiye’den geldiğini Reyhanlı’da yaşamaya başladığını söyledi. Maddi sorunları olduğunu anlatan Fehid, kimseye muhtaç olmamak, başkalarının vereceği ile yaşamamak için dernekteki atölyede çalışmaya başladığını anlattı. Lehid, “ Daha önceden biraz terzilikten anlıyordum. Kısa süre eğitim aldıktan sonra çalışmaya başladım. Bu arada yapılan işlerin bir kısmı talep üzerinedir. Yetişkin ve çocuklar ile öğrenciler için kıyafetler dikiyoruz. Amacımız muhtaç olmadan kazanmak ve evimize para götürerek aile bütçemize katkı sağlamaktır” diye konuştu.
Atölyede ütü ve paketleme bölümünde çalışan İdlibli Rande Esvad eşinin iç savaş sırasında yaşamını yitirdiğini, üç çocuğu ile hayata tutunmaya çalıştığını ve işinden memnun olduğunu söyledi.
Dernek müdürü Muhammed Semmiğ, eşleri iç savaş sırasında ölen yada sakatlanan kadınların çalıştığı atölyenin 3 yıldan bu yana faal olduğunu söyledi. Amaçlarının savaş mağduru kadınların kendi ayakları üzerine durmalarını ve başkalarına muhtaç olmadan yaşamalarını sağlamak olduğunu sözlerine ekleyen Semmiğ, atölyede üretilenlerin gerek Türkiye’de ve gerekse Suriye’de satıldığını elde ettikleri para ile çalışanlarına destek olduklarını kaydetti.